Ik ben Barbara Veldt. Zie mezelf als bouwer,  verbinder, idealist, levensgenieter en dromer. Maar dan wel inclusief de actie. Ik houd van mensen en van mijn werk. Mijn kracht is – ondanks en dankzij alles wat mijn eigen leven me bracht – dat ik vertrouwen geef. Zoals ik ook mezelf vertrouw. Vertrouwen is de lijm die alles met elkaar verbindt. Ik ga commitments aan, ben loyaal en in staat vanuit vriendelijkheid, grenzen aan te geven. Vanuit mijn eigen stevigheid, voel ik de balans tussen hoofd en hart en reik ik uit. Naar jou, relaties en naar het leven.

Professioneel zien mensen mij als iemand die met een open, niet-oordelende blik kijkt en luistert. En nuchterheid combineert met een warme, vriendelijke houding. Zelf durf ik te zeggen dat ik in vertrouwen mijn kundigheid laat zien. En dat ik daarin ook mijn niet-weten vanuit vertrouwen benader.

Vertrouwen is geen naïeve aangelegenheid. Het is de overgave van hoofd, hart en lijf. Een innerlijk weten dat wat goed is, goed komt

Maak nu een afspraak

De enige manier om te weten of iets jou of jullie kan helpen, is door het aan te gaan. Maak gerust een orienterende afspraak om te ervaren. Mocht je vragen hebben omtrent iets waar je last van hebt, of wat je wilt ontwikkelen, neem contact op. Ook als je problemen hebt in je gezin of je relatie.

mijn filosofie

Ieder mens heeft zijn eigen-wijsheid. Alles wat je daarin onder ogen komt en waar je verantwoordelijkheid voor neemt, draagt de potentie in zich als groei te dienen. Door helder te hebben wat je verhaal is – inclusief je pijnpunten – kun je een nieuwe verhaallijn maken.

mijn missie

Het is mijn missie om binnen de ruimte van aanwezige aandacht jou mee te nemen in de kracht van jouw mogelijkheden. Om je te begeleiden in het bewustzijn dat je tot veel meer in staat zijn dan wat jouw eigen geloofsysteem je doet geloven.

mijn visie

Jij en ik komen tot ontwikkeling binnen een context waarbij we betekenis verlenen aan datgene wat we ‘denken’ waar te nemen. Onze ontwikkeling is een voortdurend heen en weer bewegen tussen reageren, ervaren, leren en integreren van alle uitwisselingen waar we onderdeel van zijn.

Mijn werk

Wat doe ik professioneel? Laat ik beginnen met aan te geven wat ik niet doe! Ik geef geen advies, vertel niet wat goed of slecht is en kom niet met oplossingen. Verder blijf ik verre van het oordeel en kies ik geen partij. Daarentegen ben ik met mijn aandacht aanwezig bij jou en jullie waarheden en emoties. Leen ik jou en jullie, wanneer gewenst, mijn woorden om te kunnen voelen en je van daaruit uit te drukken. Sta ik naast jou en jullie en faciliteer het proces waarin jij en jullie regie nemen over eigen, bewuste keuzes. En verleen ik backup als de beweging zo nu en dan wankel voelt. Ik leid in het volgen.

GZ Psycholoog

Als psycholoog neem ik jouw klacht(en) als uitgangspunt voor de behandeling. Het doel is om je te helpen de belemmeringen die je ervaart in je functioneren, te verminderen en/of op te heffen. Samen onderzoeken we hoe de klacht is ontstaan en wat het in stand houdt. Deze inzichten helpen je bij de antwoorden die tot verandering leiden.

Therapeut

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in gedrag binnen de relationele context. Dus klacht of belemmering bezien binnen de familiecontext, de relatie of binnen een andere context. In de therapeutische sessies staat centraal om de persoonlijkheid – en het daarmee samenhangende gedrag – te verbinden aan de betekenis die dit gedrag heeft in de context waarbinnen je functioneert. Als therapeut hanteer ik hiervoor verschillende methodes.

Trainer & docent

In het trainer- en docentschap beoog ik andere professionals te delen en mee te nemen in de ervaring van dit mooie vak. Het voelt ontzettend dankbaar dat mijn opgedane ervaring – zowel de blunders als de successen – doorgegeven worden. Als het gaat om trainen en opleiden, heb ik de missie om kennis en vooral kunde met betrekking tot professionalisering, over te dragen en te delen. Delen is tenslotte vermenigvuldigen.

Coach

Als coach begeleid ik jou om antwoorden te vinden op vragen die gaan over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een coachingtraject is gericht op ontwikkeling. De onderwerpen worden besproken binnen de context van je gehele leven. Als er vanuit het verleden iets is dat nu nog remmend werkt, is daarvoor zeker aandacht voor. Alleen als jij dat wil.  Je leeft immers nu en de rest van je leven ligt voor je.

mijn eigen pad

Ooit droomde ik ervan concertpianist te worden. Ik ging naar het conservatorium en voelde me uiterst ongelukkig in een wereld waarin mensen vooral verbonden leken met hun instrument. De momenten van ‘geluk’ vond ik in het samenspel. Opgegroeid met de boodschap ‘je maakt af waar je aan begint’ heb ik met hangen en wurgen deze studie voltooid.

mijn vervolg…

De familie van mijn moeders kant zat in het onderwijs. Niet verwonderlijk dat het lesgeven me goed beviel. Ik ging ontwikkelingspsychologie studeren, terwijl ik daarnaast pianoles gaf. Na mijn psychologiestudie kwam ik in de Jeugdzorg terecht. Als behandelaar van kinderen en jeugdigen ontdekte ik spoedig dat, om het kind te helpen, ik vooral samen moest werken met de ouders. Zij waren de experts. Ik kreeg destijds de mogelijkheid om de opleiding systeemtherapie in-company te doen. Een schot in de roos. Het heeft me niet alleen als professional veel inzicht en bewustzijn gegeven, maar ook als Barbara. Ik ging mijn eigen ontwikkeling betekenis geven in de context van mijn gezin van herkomst en mijn familie. Het voelde als een proces waarin puzzelstukken gelegd werden.  Inmiddels zijn het aantal trainingen, cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, talrijk. De laatste, impactvolle opleiding die ik heb gevolgd is Emotional Focused Therapy (EFT van Sue Johnson). Een verdiepingsslag in het systeemdenken. Het voelt als thuiskomen.

mijn inspiratie

In de loop der jaren is mijn mensbeeld veranderd. Dit komt niet in de laatste plaats doordat ik me heb gevoed met inspirende, veranderde zienswijzes van velen. Er is geen absolute waarheid. Slechts de waarheid bezien vanuit onze eigen perceptie. De perceptie – al dan niet gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek – van o.a. Gregory Bateson, Salvator Minuchin, Iván Böszörményi-Nagy, Martin Buber, Milton Erickson, Carl Gustav Jung, Virginia Satir, Dan Hughes, Daniel Siegel, Brene Brown, Sue Johnson , John Gottman, Emmanuel Levinas, Stephen Covey, Gary Chapman, Marianne Williamson, Iyanla Vanzant en anderen hebben mij als mens en professional beïnvloed.

Mijn dankbaarheid gaat bovenal uit naar de clienten en studenten die ik in mijn professionele leven heb mogen begeleiden. Zij hebben mij ongelooflijk veel geleerd met hun verhalen, hun wijsheid en hun vertrouwen in mij en in het proces. Zij zijn dagelijks mijn grootste bron van inspiratie.

Barbara heeft mij op een liefdevolle, confronterende wijze door de meest donkere periode van mijn leven geloodst. Mijn hart en mijn ogen zijn weer open en ik ben weer mezelf. Dat voelt goed.

Brigitte

"Ik ging maar door zonder te stoppen. Kinderen, werk, nam weinig tijd voor mezelf. Van de een op de andere dag ging t licht uit. Via via kwam ik bij Barbara terecht. En wat geweldig. Ik kon snel terecht, dat alleen al voelde goed. Bij Barbara voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze is echt geweldig wat ze voor mij heeft gedaan. Aanrader!"

Sofie

"Na een vervelende vechtscheiding, heeft Barbara gesprekken gevoerd met mij en mijn kinderen. Zij heeft dat geweldig begeleid. Het contact is hersteld. Later ben ik zelf nog in therapie gegaan bij Barbara. In verband met jeugdtrauma’s. Barbara heeft me in dit proces weer krachtiger laten voelen. Ik kan haar van harte aanraden."

Cees

"Op aanraden van een goede vriendin heb ik me aangemeld bij Barbara. Een gevoel van schaamte moest ik daarbij overwinnen. Barbara gaf mij vertrouwen. Zij heeft mij geholpen terug te komen bij mijn basis. Door kleine oefeningen, vragen te stellen die me inzichten gaven en zo nu en dan een spiegel voor mijn gezicht te plaatsen. Het was een gevoel van diep in de put zitten en er langzaam uitkomen. Ik begon te zien in welke patronen ik zat en ging oefenen met ander gedrag. Met succes. Al die tijd liep Barbara met mij mee en als ik weer terugviel, stelde zij me gerust. Met vallen en opstaan is het me uiteindelijk gelukt om meer vrijheid te ervaren. Meer te genieten van de kleine dingen. Ik geloof weer in mezelf."

Els

Barbara geeft de rust en het vertrouwen om met haar hulp, alles te overzien, te doorleven en vooruit te kijken. Ik heb dat als zeer waardevol ervaren

Esther

"Ik heb Barbara benaderd nadat ik goede verhalen over haar had gehoord. Mijn vraagstuk lag op het gebied van werk. Natuurlijk dat in relatie tot mijn persoonlijkheid en achtergrond. Barbara wist in de diverse gesprekken op een heel prettige, deskundige en veilige manier het vraagstuk als een ui af te pellen. het heeft mij bijzonder goed geholpen. Uiteindelijk heb ik keuzes gemaakt waar ik bijzonder blij mee ben."

Thomas

‘’Heel waardevol om in een tijd waarin ik me wankel voelde zo warm door Barbara te worden ontvangen. Door haar rake vragen en liefdevolle aanpak kwam ik weer bij mijn kern. Ze gaf ruimte voor mijn verhaal, waardoor ik mij herinnerde wat ik eigenlijk al wist. Ik gun iedereen zo’n coach!''

Myrthe

Heb het telefoonnummer van Barbara via via gekregen en ben blij dat ik deze stap heb genomen en toch durfde te bellen. Na een vriendelijk eerste telefoon gesprek voelde ik me meteen op me gemak en we maakte samen een afspraak. Nu bijna een jaar met haar gewerkt te hebben ben ik een heel ander mens. Barbara haar goede eigenschappen zijn geduld, een super goed luisterend oor, je met een goed gevoel de deur uit laten gaan, je zelf vertrouwen samen terug winnen. Kortom gewoon een heel fijn mens om mee samen te werken ze haalt het beste in je naar boven en laat je goed over dingen nadenken. Ik ben haar dankbaar dat ze in dit traject heeft begeleidt.

Kim

De kracht van haar behandeling vind ik dat ze helemaal aansluit bij jou, wat jij nodig hebt, ze gaat naast je staan wat maakt dat je jouw eigen kracht kunt gaan zien en voelen. Ze heeft veel ervaring en is een ontzettend fijne therapeut. Ik zou haar iedereen aanraden.

Jolande

Veel psychologen gezien. Barbara wist echter zó af te stemmen op mij, dat ik weer ging voelen. Mijn gevoel mag er weer zijn en ik ben mild naar mezelf als het gaat over mijn mechanismen. Nu wel. Met een heldere, confronterende en sensitieve blik heeft Barbara me geholpen weer dichter bij mezelf te komen. Ik LEEF weer. Dank je wel Barbara voor je wijsheid en je zijn.

Milou

Barbara komt snel tot de kern, geeft je vertrouwen en met haar daadkracht gecombineerd met warmte, voelde ik me snel weer in mijn kracht.

Marjan

De coaching van Barbara was bijzonder. Heel goed afgestemd op mijn behoeften zonder dat daar woorden voor nodig waren. Barbara kijkt, denkt en voelt mee, staat naast je, dichtbij en tegelijkertijd op professionele afstand. Zij brengt heel duidelijk zichzelf als mens in; wie zij is en welke ervaring zij heeft. Ze hielp tijdens de gesprekken structuur aanbrengen in de hoeveelheid gedachtes en gevoelens. Praktisch. Soms deelde ze haar eigen gedachten ergens over. Het zette mij stil of bracht me totaal onverwachts in tranen. Wat Barbara deed is liefdevol risico nemen.

Saskia

In 2015 beëindigde ik mijn relatie, met wat later bleek, een narcist. De relatie had mij bijna al mijn kracht en energie gekost. Ik was tijdens de relatie aan het overleven geweest. Ik was mijzelf kwijtgeraakt en van mijn zelfverzekerdheid was weinig meer over. Tijdens de gesprekken met Barbara bleek ook dat ik mijn scheiding van 7 jaar geleden nog niet had verwerkt en hoe die scheiding had doorgewerkt in de relatie met de narcist (of beter gezegd waarom ik voor deze man was gevallen). De gesprekken met Barbara waren empathisch, gaven inzicht, waren soms confronterend maar altijd respectvol en zonder oordeel en regelmatig met humor en relativering. Ik heb er onwijs veel aan gehad. Ik wens iedereen vanuit mijn hart een Barbara in zijn of haar leven toe.

Anita

Barbara hielp mij inzicht in de problemen van mijn angsten en onzekerheid. Elke gesprek met haar leverde me nieuwe inzichten op. Ze gaf heldere duidelijke opdrachten om de slag te gaan met de inzichten. Ik heb Barbara ervaren als een vriendelijke, duidelijke, praktische en inlevende psycholoog. Mijn traject bij haar heeft mij veel opgeleverd!

Walter

Barbara hoorde en zag meer dan ik met woorden uitdrukte. Ik voelde me enorm gezien en kon alles van mij laten zijn. Een verademing!

Annemieke

Ondernener

Met verwondering voelde ik hoe Barbara respectvol en empathisch door mijn  bescherming heen brak en luisterde. Daardoor ging ik ervaren dat ik mezelf mag laten zien. En dat er dan niets engs gebeurt.

Sam

IT- specialist

Email mij

8 + 12 =