Ik ben Barbara Veldt. Zie mezelf als bouwer,  verbinder, idealist, levensgenieter en dromer. Maar dan wel inclusief de actie. Ik houd van mensen en van mijn werk. Mijn kracht is – ondanks en dankzij alles wat mijn eigen leven me bracht – dat ik vertrouwen geef. Zoals ik ook mezelf vertrouw. Vertrouwen is de lijm die alles met elkaar verbindt. Ik ga commitments aan, ben loyaal en in staat vanuit vriendelijkheid, grenzen aan te geven. Vanuit mijn eigen stevigheid, voel ik de balans tussen hoofd en hart en reik ik uit. Naar jou, relaties en naar het leven.

Professioneel zien mensen mij als iemand die met een open, niet-oordelende blik kijkt en luistert. En nuchterheid combineert met een warme, vriendelijke houding. Zelf durf ik te zeggen dat ik in vertrouwen mijn kundigheid laat zien. En dat ik daarin ook mijn niet-weten vanuit vertrouwen benader.

Vertrouwen is geen naïeve aangelegenheid. Het is de overgave van hoofd, hart en lijf. Een innerlijk weten dat wat goed is, goed komt

Maak nu een afspraak

De enige manier om te weten of iets jou of jullie kan helpen, is door het aan te gaan. Maak gerust een orienterende afspraak om te ervaren. Mocht je vragen hebben omtrent iets waar je last van hebt, of wat je wilt ontwikkelen, neem contact op. Ook als je problemen hebt in je gezin of je relatie.

mijn filosofie

Ieder mens heeft zijn eigen-wijsheid. Alles wat je daarin onder ogen komt en waar je verantwoordelijkheid voor neemt, draagt de potentie in zich als groei te dienen. Door helder te hebben wat je verhaal is – inclusief je pijnpunten – kun je een nieuwe verhaallijn maken.

mijn missie

Het is mijn missie om binnen de ruimte van aanwezige aandacht jou mee te nemen in de kracht van jouw mogelijkheden. Om je te begeleiden in het bewustzijn dat je tot veel meer in staat zijn dan wat jouw eigen geloofsysteem je doet geloven.

mijn visie

Jij en ik komen tot ontwikkeling binnen een context waarbij we betekenis verlenen aan datgene wat we ‘denken’ waar te nemen. Onze ontwikkeling is een voortdurend heen en weer bewegen tussen reageren, ervaren, leren en integreren van alle uitwisselingen waar we onderdeel van zijn.

Mijn werk

Wat doe ik professioneel? Laat ik beginnen met aan te geven wat ik niet doe! Ik geef geen advies, vertel niet wat goed of slecht is en kom niet met oplossingen. Verder blijf ik verre van het oordeel en kies ik geen partij. Daarentegen ben ik met mijn aandacht aanwezig bij jou en jullie waarheden en emoties. Leen ik jou en jullie, wanneer gewenst, mijn woorden om te kunnen voelen en je van daaruit uit te drukken. Sta ik naast jou en jullie en faciliteer het proces waarin jij en jullie regie nemen over eigen, bewuste keuzes. En verleen ik backup als de beweging zo nu en dan wankel voelt. Ik leid in het volgen.

GZ Psycholoog

Als psycholoog neem ik jouw klacht(en) als uitgangspunt voor de behandeling. Het doel is om je te helpen de belemmeringen die je ervaart in je functioneren, te verminderen en/of op te heffen. Samen onderzoeken we hoe de klacht is ontstaan en wat het in stand houdt. Deze inzichten helpen je bij de antwoorden die tot verandering leiden.

Therapeut

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in gedrag binnen de relationele context. Dus klacht of belemmering bezien binnen de familiecontext, de relatie of binnen een andere context. In de therapeutische sessies staat centraal om de persoonlijkheid – en het daarmee samenhangende gedrag – te verbinden aan de betekenis die dit gedrag heeft in de context waarbinnen je functioneert. Als therapeut hanteer ik hiervoor verschillende methodes.

Trainer & docent

In het trainer- en docentschap beoog ik andere professionals te delen en mee te nemen in de ervaring van dit mooie vak. Het voelt ontzettend dankbaar dat mijn opgedane ervaring – zowel de blunders als de successen – doorgegeven worden. Als het gaat om trainen en opleiden, heb ik de missie om kennis en vooral kunde met betrekking tot professionalisering, over te dragen en te delen. Delen is tenslotte vermenigvuldigen.

Coach

Als coach begeleid ik jou om antwoorden te vinden op vragen die gaan over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een coachingtraject is gericht op ontwikkeling. De onderwerpen worden besproken binnen de context van je gehele leven. Als er vanuit het verleden iets is dat nu nog remmend werkt, is daarvoor zeker aandacht voor. Alleen als jij dat wil.  Je leeft immers nu en de rest van je leven ligt voor je.

mijn eigen pad

Ooit droomde ik ervan concertpianist te worden. Ik ging naar het conservatorium en voelde me uiterst ongelukkig in een wereld waarin mensen vooral verbonden leken met hun instrument. De momenten van ‘geluk’ vond ik in het samenspel. Opgegroeid met de boodschap ‘je maakt af waar je aan begint’ heb ik met hangen en wurgen deze studie voltooid.

mijn vervolg…

De familie van mijn moeders kant zat in het onderwijs. Niet verwonderlijk dat het lesgeven me goed beviel. Ik ging ontwikkelingspsychologie studeren, terwijl ik daarnaast pianoles gaf. Na mijn psychologiestudie kwam ik in de Jeugdzorg terecht. Als behandelaar van kinderen en jeugdigen ontdekte ik spoedig dat, om het kind te helpen, ik vooral samen moest werken met de ouders. Zij waren de experts. Ik kreeg destijds de mogelijkheid om de opleiding systeemtherapie in-company te doen. Een schot in de roos. Het heeft me niet alleen als professional veel inzicht en bewustzijn gegeven, maar ook als Barbara. Ik ging mijn eigen ontwikkeling betekenis geven in de context van mijn gezin van herkomst en mijn familie. Het voelde als een proces waarin puzzelstukken gelegd werden.  Inmiddels zijn het aantal trainingen, cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, talrijk. De laatste, impactvolle opleiding die ik heb gevolgd is Emotional Focused Therapy (EFT van Sue Johnson). Een verdiepingsslag in het systeemdenken. Het voelt als thuiskomen.

mijn inspiratie

In de loop der jaren is mijn mensbeeld veranderd. Dit komt niet in de laatste plaats doordat ik me heb gevoed met inspirende, veranderde zienswijzes van velen. Er is geen absolute waarheid. Slechts de waarheid bezien vanuit onze eigen perceptie. De perceptie – al dan niet gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek – van o.a. Gregory Bateson, Salvator Minuchin, Iván Böszörményi-Nagy, Martin Buber, Milton Erickson, Carl Gustav Jung, Virginia Satir, Dan Hughes, Daniel Siegel, Brene Brown, Sue Johnson , John Gottman, Emmanuel Levinas, Stephen Covey, Gary Chapman, Marianne Williamson, Iyanla Vanzant en anderen hebben mij als mens en professional beïnvloed.

Mijn dankbaarheid gaat bovenal uit naar de clienten en studenten die ik in mijn professionele leven heb mogen begeleiden. Zij hebben mij ongelooflijk veel geleerd met hun verhalen, hun wijsheid en hun vertrouwen in mij en in het proces. Zij zijn dagelijks mijn grootste bron van inspiratie.

Barbara heeft mij op een liefdevolle, confronterende wijze door de meest donkere periode van mijn leven geloodst. Mijn hart en mijn ogen zijn weer open en ik ben weer mezelf. Dat voelt goed.

Brigitte

"Ik ging maar door zonder te stoppen. Kinderen, werk, nam weinig tijd voor mezelf. Van de een op de andere dag ging t licht uit. Via via kwam ik bij Barbara terecht. En wat geweldig. Ik kon snel terecht, dat alleen al voelde goed. Bij Barbara voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze is echt geweldig wat ze voor mij heeft gedaan. Aanrader!"

Sofie

"Na een vervelende vechtscheiding, heeft Barbara gesprekken gevoerd met mij en mijn kinderen. Zij heeft dat geweldig begeleid. Het contact is hersteld. Later ben ik zelf nog in therapie gegaan bij Barbara. In verband met jeugdtrauma’s. Barbara heeft me in dit proces weer krachtiger laten voelen. Ik kan haar van harte aanraden."

Cees

"Op aanraden van een goede vriendin heb ik me aangemeld bij Barbara. Een gevoel van schaamte moest ik daarbij overwinnen. Barbara gaf mij vertrouwen. Zij heeft mij geholpen terug te komen bij mijn basis. Door kleine oefeningen, vragen te stellen die me inzichten gaven en zo nu en dan een spiegel voor mijn gezicht te plaatsen. Het was een gevoel van diep in de put zitten en er langzaam uitkomen. Ik begon te zien in welke patronen ik zat en ging oefenen met ander gedrag. Met succes. Al die tijd liep Barbara met mij mee en als ik weer terugviel, stelde zij me gerust. Met vallen en opstaan is het me uiteindelijk gelukt om meer vrijheid te ervaren. Meer te genieten van de kleine dingen. Ik geloof weer in mezelf."

Els

Barbara geeft de rust en het vertrouwen om met haar hulp, alles te overzien, te doorleven en vooruit te kijken. Ik heb dat als zeer waardevol ervaren

Esther

"Ik heb Barbara benaderd nadat ik goede verhalen over haar had gehoord. Mijn vraagstuk lag op het gebied van werk. Natuurlijk dat in relatie tot mijn persoonlijkheid en achtergrond. Barbara wist in de diverse gesprekken op een heel prettige, deskundige en veilige manier het vraagstuk als een ui af te pellen. het heeft mij bijzonder goed geholpen. Uiteindelijk heb ik keuzes gemaakt waar ik bijzonder blij mee ben."

Thomas

‘’Heel waardevol om in een tijd waarin ik me wankel voelde zo warm door Barbara te worden ontvangen. Door haar rake vragen en liefdevolle aanpak kwam ik weer bij mijn kern. Ze gaf ruimte voor mijn verhaal, waardoor ik mij herinnerde wat ik eigenlijk al wist. Ik gun iedereen zo’n coach!''

Myrthe

Heb het telefoonnummer van Barbara via via gekregen en ben blij dat ik deze stap heb genomen en toch durfde te bellen. Na een vriendelijk eerste telefoon gesprek voelde ik me meteen op me gemak en we maakte samen een afspraak. Nu bijna een jaar met haar gewerkt te hebben ben ik een heel ander mens. Barbara haar goede eigenschappen zijn geduld, een super goed luisterend oor, je met een goed gevoel de deur uit laten gaan, je zelf vertrouwen samen terug winnen. Kortom gewoon een heel fijn mens om mee samen te werken ze haalt het beste in je naar boven en laat je goed over dingen nadenken. Ik ben haar dankbaar dat ze in dit traject heeft begeleidt.

Kim

De kracht van haar behandeling vind ik dat ze helemaal aansluit bij jou, wat jij nodig hebt, ze gaat naast je staan wat maakt dat je jouw eigen kracht kunt gaan zien en voelen. Ze heeft veel ervaring en is een ontzettend fijne therapeut. Ik zou haar iedereen aanraden.

Jolande

Veel psychologen gezien. Barbara wist echter zó af te stemmen op mij, dat ik weer ging voelen. Mijn gevoel mag er weer zijn en ik ben mild naar mezelf als het gaat over mijn mechanismen. Nu wel. Met een heldere, confronterende en sensitieve blik heeft Barbara me geholpen weer dichter bij mezelf te komen. Ik LEEF weer. Dank je wel Barbara voor je wijsheid en je zijn.

Milou

Barbara komt snel tot de kern, geeft je vertrouwen en met haar daadkracht gecombineerd met warmte, voelde ik me snel weer in mijn kracht.

Marjan

De coaching van Barbara was bijzonder. Heel goed afgestemd op mijn behoeften zonder dat daar woorden voor nodig waren. Barbara kijkt, denkt en voelt mee, staat naast je, dichtbij en tegelijkertijd op professionele afstand. Zij brengt heel duidelijk zichzelf als mens in; wie zij is en welke ervaring zij heeft. Ze hielp tijdens de gesprekken structuur aanbrengen in de hoeveelheid gedachtes en gevoelens. Praktisch. Soms deelde ze haar eigen gedachten ergens over. Het zette mij stil of bracht me totaal onverwachts in tranen. Wat Barbara deed is liefdevol risico nemen.

Saskia

In 2015 beëindigde ik mijn relatie, met wat later bleek, een narcist. De relatie had mij bijna al mijn kracht en energie gekost. Ik was tijdens de relatie aan het overleven geweest. Ik was mijzelf kwijtgeraakt en van mijn zelfverzekerdheid was weinig meer over. Tijdens de gesprekken met Barbara bleek ook dat ik mijn scheiding van 7 jaar geleden nog niet had verwerkt en hoe die scheiding had doorgewerkt in de relatie met de narcist (of beter gezegd waarom ik voor deze man was gevallen). De gesprekken met Barbara waren empathisch, gaven inzicht, waren soms confronterend maar altijd respectvol en zonder oordeel en regelmatig met humor en relativering. Ik heb er onwijs veel aan gehad. Ik wens iedereen vanuit mijn hart een Barbara in zijn of haar leven toe.

Anita

Barbara hielp mij inzicht in de problemen van mijn angsten en onzekerheid. Elke gesprek met haar leverde me nieuwe inzichten op. Ze gaf heldere duidelijke opdrachten om de slag te gaan met de inzichten. Ik heb Barbara ervaren als een vriendelijke, duidelijke, praktische en inlevende psycholoog. Mijn traject bij haar heeft mij veel opgeleverd!

Walter

Barbara hoorde en zag meer dan ik met woorden uitdrukte. Ik voelde me enorm gezien en kon alles van mij laten zijn. Een verademing!

Annemieke

Ondernener

Met verwondering voelde ik hoe Barbara respectvol en empathisch door mijn  bescherming heen brak en luisterde. Daardoor ging ik ervaren dat ik mezelf mag laten zien. En dat er dan niets engs gebeurt.

Sam

IT- specialist

Wie aanraakt Wordt aangeraakt.⁠
**⁠
We willen allemaal gezien en gehoord worden. Maar in sommige situaties is het voldoende om gerustgesteld te worden. Veelal als we ons onzeker voelen en in hechtingsnood zijn ('ben je er voor mij als het moeilijk is?). In het laatste geval is aangeraakt worden als genoeg.⁠

#emotionalfocusedtherapy # #health #mentalhealth #healing #love #recovery #anxiety #heal #psychologie #psychotherapie #liefde #quote #relatiegoals #relaties #intimiteit #hechting #psychology #attachmenttheory #attachments #backtolove #psychologie #praktijk #eft #relatietherapie #kwetsuren #veiligheid
...

Wat zou het voor jou betekenen als je een probleem kunt zien als een verborgen angst wat tegen de oppervlakte aanduwt, voelbaar is maar (nog) niet gezien wordt? ⁠
**⁠
Veel hulpverleners voelen zich verantwoordelijk voor de oplossing van problemen waarmee mensen komen. ⁠
**⁠
Ze gaan harder werken, gaan over hun eigen grenzen en worden ook angstig. Want het appèl van de ander schuurt aan tegen hun kernovertuiging ‘ik moet het goed doen’. Paniek op de paniek van de ander. Maar hoe zou een hulpverleningstraject eruit zien als de hulpverlener het appèl kan zien in het licht van angst? ⁠
**⁠
Dan hoeven we nog maar één ding te doen; het dialoog zodanig te voeren dat de angst van de ander op tafel mag, de ander er naar mag kijken, eraan voelen en er boven hangen. ⁠
**⁠
En vanuit rust kan de hulpvrager dan putten uit eigen vaardigheden om tot stappen te komen die weer gevoel van regie geeft. Hulpvrager wordt krachtiger. De hulpverlener blijft in zijn/haar energie. ⁠

#problemen #angst #hulpverlening #emoties #empowerment #dialoog #eigenkracht #energie #eigenregie #issue #ohjee #redderssyndroom⁠
#quote #coaching #vitaliteit #veranderingvanbinnenuit⁠
#hulp #impact
...

De mate waarin we onszelf laten zien is gelijk aan de mate waarin we onszelf veilig voelen bij de ander. ⁠
**⁠
Een intieme relatie aangaan zorgt ervoor dat illusies plaatsmaken voor een minder perfecte maar echte realiteit. ⁠
**⁠
In die realiteit leren we om onszelf aan de ander te laten zien. Ons uit te spreken en door onze angst - stel dat we door de mand vallen - om niet geliefd te worden, laten varen. Onszelf niet laten zien betekent namelijk dat we ware intimiteit ontberen. ⁠

#intimiteit #intimacy #liefde #love #leven #life #illusie #illusions #wareaard #truenature #veiligheid #safety #psychologie #psychology #EFT#emotionalfocusedtherapy #jezelflatenzien #beingyou #clients #coaching #amsterdam #weesp #praktijk
...

Onlangs had ik een gesprek over geven. De persoon waarmee ik sprak, houdt een prachtig, stevig betoog over de kracht van het geven. Een waar betoog. Over hoe hij waarde geeft en gelooft dat geven en ontvangen in elkaars verlengde liggen. ⁠
**⁠
Ik knik slechts herkennend. Vraag me toch heel even af waarom hij dan naar mij toegekomen is. En dan stel ik hem de vraag; 'maar hoe weet jij zeker dat wat in jouw ogen geven is, in werkelijkheid misschien wel wegcijferen is?' Hij kijkt me ietwat in de war geraakt aan. ⁠
**⁠
Ik vraag hem verder. 'Wat ontvang jij zoal van jouw geven?' Zijn verwarring lijkt nu irritatie te worden. Ben ik te direct? Ga ik te snel? Heb ik wel mandaat om dergelijke vragen te stellen? Ik vertraag mijn tempo.⁠
**⁠
Zijn irritatie verandert in emotie. Hij krijgt een verdrietige uitdrukking op zijn gezicht. Met zachte stem antwoordt hij; 'ik voel me eigenlijk ontzettend leeg van al dat geven. Zou het dan toch wegcijferen zijn?' Ik blijf stil. 'Ik geef iedereen de ruimte, ben beschikbaar voor iedereen en eigenlijk ga ik me steeds kleiner voelen. En vermoeider'.⁠
**⁠
Zachtjes vraag ik hem nog of hij net zoveel aan zichzelf geeft als aan anderen. Hij schudt zijn hoofd. Alles valt binnen. De tijd doet de rest.⁠
**⁠
Het is zo belangrijk om eerlijk te zijn naar jezelf toe. We kunnen tenslotte slechts veranderen wat we willen en kunnen zien.⁠

#emotie #persoonlijk #veilig #together #honest #giving #liefde #weggeven #wegcijferen #ontvangen #zien #oefenen #motivation #angst #coaching #inspiration #mentaal #geluk #bewust #balans #coachlife #zelfvertrouwen #nieuwsgierig #heart #hart #oprecht #psychologie #praktijk #leven #ontwikkeling⁠
...

Meer en meer word ik me bewust van hoezeer adequaat ouderschap verbonden is met de manier waarop we de emoties van onze kinderen begeleiden. ⁠
**⁠
Velen van ons zijn opgegroeid binnen een omgeving waarin onze emoties er amper mochten zijn. We leerden datgene wat we voelden, te wantrouwen. De tijd waarin, als we een nachtmerrie hadden en stijf van de angst in ons bed zaten, te horen kregen; ‘joh er is helemaal niets aan de hand’ of nog erger; ‘stel je niet aan t is maar een droom’. ⁠
**⁠
Redelijk onschuldig bedoelt wellicht maar de zin draagt de boodschap van ontkenning in zich. ⁠
**⁠
Mijn bewustzijn van nu; we leren allerlei vaardigheden vandaag de dag. Over hoe we onze kinderen tot morele, stabiele en emotioneel gezonde jong volwassenen laten uitgroeien. ⁠
**⁠
We praten over op één lijn zitten, belonen of straffen én hoe belangrijk school is voor hun ontwikkeling. Het is allemaal waar. ⁠
**⁠
Maar wat voor mij nog veel meer waar is, is dat we als ouders empathie tonen. In de emotionele schoenen van de kinderen kunnen staan, dat we met compassie naar hen luisteren en daarbij emotioneel op hen afstemmen. Dat we allereerst afgestemd zijn op wat hun emoties met onszelf doen en ons bewust zijn dat zij niets op hun bordje krijgen wat niet van hen is. Maar van ons als ouders. ⁠
**⁠
Adequaat ouderschap vraagt om onbaatzuchtigheid en het vermogen kinderen te zien als mensen die dezelfde emoties hebben als wijzelf. Ongeacht of ze minder ervaring hebben, kleiner zijn, minder rationeel en minder macht hebben. In adequaat ouderschap is het balanceren tussen emotioneel afstemmen en grenzen stellen. De rest leven we voor.⁠
#family #vaderschap #gezinsleven #familie #moederschap⁠
#mama #intimacy #children #parenthood #kind #childhood #love #emoties #gezondehechting #begrenzen #grenzenstellen #liefde #gezondheid #happiness #ouderschap #liefde #emotions#attachmentissues #relationshipadvice #attachments #amsterdam #attachmenttheory #psychology #psychologie #hechting
...

Vrijheid. Een magisch begrip. Een woord dat bij ons ongetwijfeld associaties oproept. En wellicht een gevoel van verlangen. Maar waar gaat het over als we het hebben over vrijheid? ⁠
**⁠
In mijn boek gaat het laatste hoofdstuk over vrijheid in relatie tot partnerschap. Een staat van zijn waarin acceptatie, moeiteloosheid en synergie jullie samen op het relationele pad van ‘alles wat wij inbrengen, dient ons als individu én in de relatie’. Vrij voelen in de relatie is het onzichtbare koord dat ons verbindt in liefde.⁠
**⁠
Maar wat is vrijheid voor jou? Voor mij? Als ik Maslow citeer, begint vrijheid al bij je veilig voelen, eten en drinken hebben en een dak boven je hoofd. Vrijheid als in de zin dat je je niet onderdrukt voelt en kan gaan en staan waar je wilt en jij je mag uitspreken.⁠
**⁠
De piek op Maslow’s kerstboom is zelfactualisatie: persoonlijke groei realiseren. Vrijheid in deze context betekent dat je je maskers mag afdoen, je kwetsbare zelf omarmt en je laat zien. In die zin is Vrijheid de afwezigheid van enige zorg over jezelf. ⁠
**⁠
Heb jij je weleens afgevraagd hoeveel energie je spendeert aan je zorgen maken over jezelf? Vindt men mij wel aardig? Ben ik wel genoeg? Ik wil het niet allemaal alleen hoeven doen! Regelmatig toch?! ⁠
**⁠
In vrijheid hoef je deze zorgen niet te hebben. In een staat van vrijheid hoef je je niet te vergelijken met anderen, heb je geen oordeel nodig om je goed te voelen en in vrijheid heb je energie te over om te geven. Vrij zijn is dat je niet langer gehecht bent aan de uitkomst van wat je wel of niet doet. Leef. Voel je vrij en adem...⁠
#genieten #inspiratie #glorioussweets #amsterdam #sanspiratie #health #life #lifestyle #happy #love #maslow #lettinggo # #zorgvoorjezelf #online #waardevolleven #stress #acceptatie #couple #autonomie #overgave #maaktnietuitwatanderendenken #amsterdam #weesp
...

Deze oefening is bedoeld om meer naar je gevoel te gaan met als doel dat de spanning die voelen brengt, verdwijnt en je wat meer licht en lucht voelt.⁠
**⁠
Het is eigenlijk de bedoeling dat je deze oefening dagelijks beoefend - het kan niet fout gaan. Je kunt er wel een oordeel over hebben. Registreer dat dan. Een uitstekende gelegenheid om de oefening op te doen. Oordeel is namelijk weerstand. En weerstand is iets wat je niet wilt aannemen omdat er iets voorzit.⁠
**⁠
Stap 1) signaal dat je iets voelt. En ga ermee zitten. Dat kun je letterlijk doen. Neem er de tijd voor en geef het signaal een symbolische stoel. Als je merkt dat je er allerlei gedachten bij hebt ( het zijn slechts gedachten ), laat ze er zijn en sla ze om als een bladzijde van een boek. ⁠
**⁠
Stap 2) is om jezelf toe te staan het gevoel er te laten zijn, zonder het te weerstaan, het te ventileren, het te vrezen, het te veroordelen of erover te moraliseren. Laat het oordeel erover, vallen en zie dat het GEWOON een gevoel is. Een gevoel dat niet wordt weerstaan, zal verdwijnen als de energie erachter verdwijnt. Wist je dat emoties om en nabij 15 seconden aanhouden? Daarna ebben ze weg.⁠
**⁠
Stap 3) Als je met je emotie/weerstand bent, zul je merken dat deze zich in een specifiek deel van je lichaam bevinden. Meerstal rond de maagstreek, het hart of de keel. Maar het kan ook ergens anders zijn. Ga er met je aandacht naartoe en voel de sensatie. Het heeft geen naam nodig, geen label geen duiding. Je hoeft slechts de sensatie te voelen.⁠
**⁠
Stap 4) De adem staat voor de positieve energie van het leven. Wat je doet als je naar de plek van je emotie toegaat, is dat je er nieuwe energie naartoe brengt. En daarmee lost het de negatieve energie van de emotie, op. Adem zolang jij voelt dat het oké is. Je hoeft niets, je gedachten mogen zich laten zien en als jij deze slechts aanschouwt, raken ze verveelt en gaan ze er weer vandoor. #bewustleren #letitgo #aanhankelijk #lettinggo #groei #vertrouwen #inspiratie #training #stil #oefenen
...

Testimonial. Ik gebruik 28 jaar ervaring als psycholoog, gezins- en relatietherapeut én trainer en coach om stellen, gezinnen en individuen bij te staan in tijden waarin zij het tijdelijk niet uit zichzelf kunnen halen. De focus van mijn aanwezigheid ligt op verbinding leggen en onderhouden, daarmee veiligheid bieden en vertrouwen geven. Vanuit deze basis kunnen cliënten experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Ik breng, via het proces, alles bij elkaar.⁠

Jij en jullie staan centraal. Ik stem af op jullie behoeften, help jou en jullie het onuitgesprokene woorden en betekenis te geven en ondersteun in het zichtbaar maken en doorbreken van onmachtig makende, steeds terugkerende patronen. Ik leid in het volgen van clienten en hun verhaal.⁠

#show #lifestyle #series #smallbusiness #training #reviews #trusted #entrepreneur #thankyou #inspiration #feedback #motivation #review #inspiration #coaching #stress #quote #reviewzondag #jezelflatenzien #ondernemerschap #leiderschap #ondernemer #psycholoog #praktijk#basisggz #coaching
...

Regelmatig heb ik gesprekken met cliënten die mij vragen; ‘wat moet ik doen’? Dat is een ingewikkelde vraag. Want ze vragen eigenlijk kant en klaar advies. En dat is lastig. ⁠
**⁠
Ik geloof dat het echt leerzamer is om te komen tot eigen antwoorden. Eigen inzichten geeft namelijk eigenaarschap over de uitkomst. Wie zelf de keuze maakt voor een bepaalde stap, neemt ook zelf de verantwoordelijkheid voor het resultaat van deze keuze. En dat geeft een gevoel van autonomie. Van regie. ⁠
**⁠
Er zijn echter wel een aantal algemeenheden waarbij het best handig is om een ‘tip’ te geven:⁠

Zo zijn er best regelmatig situaties waarin mensen worden uitgedaagd te reageren. Neem bijvoorbeeld het ontvangen van een mail van iemand met wie je gebroken hebt. Het is niet ongebruikelijk dat mensen dan - meestal vanuit een bepaalde emotie - willen reageren. Afreageren, genoegdoening, frustratie. Noem maar op. De ervaring heeft echter geleerd dat de meest krachtige interventie is: niet-reageren. ⁠
**⁠
Niet reageren is heel krachtig. Tenminste als je dat doet vanuit keuze en niet vanuit onmacht. Mensen verwachten een ( emotionele ) reactie en daarmee geef je ze munitie in handen om de volgende ‘aanval’ in te zetten. Het is tenslotte een ‘machtig’ gevoel om invloed te hebben op het emotionele welzijn van anderen. Hoe boos kan ik hem/haar maken? ⁠
**⁠
Het dragen van niet- reageren - maar de emotie in jezelf door te werken - houd je in contact met jezelf. En mocht je toch écht wel willen reageren, geef dan eens een hele andere reactie. Bijv. iemand beschuldigt je (op onaangename wijze) van onzorgvuldigheid. Bedank die persoon dat hij/zij de moeite heeft genomen jou feedback te geven.
...

We kunnen onszelf verliezen in dat verlangen onderdeel te zijn van. Doordat we zó opgaan in het gevoel ‘ik doe er toe’ ‘ik ben waardevol’ ‘ik word gezien’ ‘ik ben geliefd’ zijn we tegelijkertijd kwetsbaar. ⁠
**⁠
Gisteren maakte ik iets mee wat dit in een notendop illustreert: Een wielrenner reed aan de verkeerde kant van de weg. Ik reed op datzelfde fietspad en hij kwam mij tegemoet. Hij zat echter zo in zijn snelheid en focus dat hij mij begon uit te foeteren dat ik in de weg reed. Zich totaal niet bewust van waar hij zichzelf bevond. Ik was te beduusd om überhaupt te reageren. ⁠
**
Het is een mooie metafoor wat er kan gebeuren als je opgaat in iets; je verliest perspectief. Je vergeet waar je werkelijk bent en je interne waarden raken verloren. Ook ontgroeningen om bij een studentenvereniging te mogen, zijn daar een bekend voorbeeld van. ⁠
**⁠
De moraal van het verhaal; zowel ergens bij willen horen als ervaren buitengesloten te worden, kan ons psychologisch beschadigen.⁠
Wees zowel de aanschouwer als de deelnemer. Het zorgt ervoor dat je niet ‘ingezogen’ wordt. Het geeft helderheid over jezelf en je omgeving én je wordt niet afhankelijk van goedkeuring noch afkeur. Want dé manier voor groepen om de interne banden strak te houden, is om de wereld in wij-zij te bezien. Met alle negatieve feedback over ‘zij’ die daarbij hoort. ⁠
**⁠
Als je een bewuste observator bent van mensen en de omstandigheden, verbind je je met het goede. Wat daarvoor nodig is, is dat je zowel kunt inzoomen als het grotere geheel blijven zien. Het zorgt ervoor dat je én dichtbij je eigen waarden blijft én opstaat voor anders. Het voorziet in een open, accepterende houding, je blijft weg van alle drama én zelfs als alle veilige omstandigheden wankelen, blijf jij overeind. #motivation #instagood #dedication #strength #grow #instahealth #quote #capturingmoments #rekeninghoudenmetelkaar #purpose #focus #aanschouwer #micro #macro #psychologie #ontwikkeling #groei #amterdam #weesp #praktijk
...

We laten onszelf in de steek, sluiten compromissen en doen wat anderen willen. ⁠
**⁠
Wat onze ouders willen, wat onze geliefde wil, wat de maatschappij wil. En waarom? ⁠
**⁠
Het is dé manier om liefde te krijgen en geaccepteerd te worden. Wat we daarvoor echter doen, is dat we controle houden over en situaties manipuleren om maar bevestiging te krijgen. Bevestiging dat we genoeg zijn en waardevol.⁠
**⁠
Zullen we vanaf vandaag eens echt eerlijk zijn tegen onszelf? ⁠
**⁠
Onszelf oprecht in de ogen kijken? Luister eens goed naar de stem van je hart. ⁠
**⁠
Maak je niet druk om wat anderen te zeggen hebben over je. Jouw stem vertelt jou dat je goed bent zoals je bent. Dat je er mag zijn en waardevol bent. ⁠
**⁠
Je hebt die externe goedkeuring helemaal niet nodig. ⁠
**⁠
Wees je eigen liefdevolle, eerlijke en accepterende grote liefde. ⁠
#smile #girlboss #sayyestoyourself #mindset #me #mindsetchange #weesjezelf #quoteoftheday #loveyourselffirst #zelfcompassie #engaged #loveyourself #psycholoog #motivatie #relax #ontspanning #zijnwiejebent #focus #mentaalsterk #inspiratie #waardevolleven #kwetsbaar #mirror #acceptatie
...

We zijn net zo nieuwsgierig als dat we angstig zijn!
**
De schaamte krijgt in de loop van onze ontwikkling echter de overhand. Het houdt ons binnenboord.
**
Op onze veilige plek.
**
Want wat betekent het binnen ons systeem (en het grotere geheel) wanneer we nieuwsgieriger zijn dan de mensen waar we afhankelijk van zijn?
**
Foei! Dat mag niet! Gedraag je! Doe maar gewoon!
**
Het herinnert ons aan wat er van ons verwacht wordt
**
En zo maakt nieuwsgierigheid ruimte voor nog meer angst.

#nieuwsgierig #curious #ontdekken #nieuweervaringen #kijkernaaruit
#angst #mindset #coaching #fear #stress #persoonlijkeontwikkeling #schrijven #anxiety #persoonlijkegroei #loslaten #bewustwording #woorden #energie #systemisch #kenjeplek #programma #bangmakerij #erbijhoren #veiligheid #vertrouwen #jeschamen #schaamte #psychologie #conditionering
...

De drijfveer om te weten waarom ons iets overkomt, is een typisch overlevingsinstinct. ⁠
**⁠
De afwezigheid van een verklaring maakt ons zo machteloos, laat ons pijn voelen of angstig. Alsof we iets verkeerd hebben gedaan of iets hebben nagelaten, maar niet weten wat. ⁠
**⁠
We willen begrijpen om deze emoties niet te hoeven voelen. Het vervelende is dat je door te willen begrijpen, vasthoudt aan de emotionele intensiteit die het gevoel je geeft. Je ratio wil weten wat je hart voelt. ⁠
**⁠
Je overgeven aan niet weten, druist tegen ons gevoel van veiligheid in. En daar ligt dus een grote, persoonlijke uitdaging: als jij het niet snapt, en het heeft invloed op jou, mag het er dan zijn? ⁠
**⁠
Mocht je het antwoord niet hebben, onthoudt dan: wat je van buitenaf niet kunt beïnvloeden, is een kans om van binnenuit te transformeren.⁠

#emotieregulatie #emotioneel #groei #emotionelegroei #ontwikkeljezelf #amsterdam #weesp #overleven #windowoftolerance #verdedigingsmechanisme #persoonlijkeuitdaging #psychologischeontwikkeling #gevoel #verbinding #metjezelf #transformerendekracht #emotieszijnonskompas #psycholoog #relaties
...

De angsten die we niet in de ogen kijken, worden de hobbels op ons pad waarover we struikelen.⁠
**⁠
Controle en angst gaan hand in hand. Met controle pogen we angst in de kiem te smoren.⁠
**⁠
Op korte termijn werkt dat prima. Op langere termijn hebben we steeds meer controle nodig om dat gevoel van angst bij ons weg te houden.⁠
**⁠
Maar dat is niet de enige doorn aan de controle-tak. Het houdt ons ook op de onze plek; het sluit ons af van emoties; ook de goede.⁠
**⁠
Sta je in de lift en wil je iemand een compliment geven? Grote kans dat je je inhoudt. Zo jammer! Een gemiste kans om een positieve ervaring op te doen.⁠
**⁠
Controle is een illusie; je krijgt er nog een paar kilo meer angst voor terug. Uiteindelijk zit je vast in de energieslurpende strijd tussen vermijden en beheersen.⁠
**⁠
Hobbels op je pad zijn prima. Ze laten je lang genoeg stilstaan om je bewust te worden wat je ervoor nodig hebt om je pad te kunnen vervolgen. ⁠

#angsty #angst #mindset #coaching #fear #stress #persoonlijkeontwikkeling #anxiety #persoonlijkegroei #loslaten #bewustwording #woorden #energie #controle #persoonlijkeontwikkeling #levenslessen #accepteren #verandering #gehechtheid #bewustzijn
...

Een intieme relatie zorgt ervoor dat we illusies over onszelf opgeven. ⁠
**⁠
Ze maken plaats voor een minder perfecte, maar échte realiteit. ⁠
**⁠
Het probleem met deze werkelijkheid is dat als we onszelf écht laten zien, we bang zijn dat er dan niet meer van ons gehouden wordt. ⁠
**
Maar hoe kunnen we ons ooit geliefd voelen als we onszelf niet laten zien? ⁠
**⁠
Dit gegeven refereert aan een veel gehoord gezegde: Liever afgewezen worden om wie ik ben dan dat er van me gehouden wordt om wie ik niet ben.⁠
**⁠
#intiem #intimacy #close #liefde #love #sex #relatie #aan #aanpassen #interafhankelijkheid #authentiek #bewust #bewustwording #communicatie #connection #create #autonoom #empathie #kwetsbaar #jezelflatenzien #amsterdam #relatietherapeut #dichtbij⁠ #barbaraveldt #boek
...

Als reminder in tijden waarin we naar buiten kijken:
**
Als ik naar de ander kijk
dan denk ik soms...
vind ik soms...
en wil ik zeggen dat...
maar ik weet,
ik kijk slechts in de spiegel
en zeg dan alleen nog maar:
hallo mooi mens.
**
#mooimensbenjij #mooievrouwen #mooiemannen #lockdownlove #lockdownlife #lockdowblues #naarbinnenkijken #innerlijkeontwikkeling #innerlijkewijsheid #innerlijkereis #psychologie_to_go #psychologiepraktijk #psychologist #psychogie #zelfliefde #zelfwaardering #zelf #geenprojectie #geenoordeel #engeen #dichtbijjezelf #dichtbijhuis #dichtbijjezelfblijven #liefdeoverwintalles #liefdevol #liefde❤️
...

Wees zorgvuldig met vertrouwen.
-
Het houd je in contact met je eigen integriteit, met je licht en ook met jouw schaduw.
-
In vertrouwen hoef je niets te onderdrukken of weg te stoppen. Je mag er zijn.
-
In vertrouwen heb je geen controle meer nodig en heeft manipulatie geen schijn van kans.
-
In vertrouwen kun je open zijn, kwetsbaar en vrij. In vertrouwen ben je liefde.

#vertrouwen #fundament #emoties #ontwikkeling #basis #vrij #liefde #psychologie #coaching #relaties
...

Het was Albert Einstein die opmerkte dat we een stelletje idioten waren als we altijd hetzelfde bleven doen maar toch verwachtte dat de uitkomst anders zou zijn. Hoewel ik persoonlijk me niet zou durven wagen aan de uitspraak dat we een stelletje idioten zijn, heeft Einstein natuurlijk wel een punt. Ik moest aan deze uitspraak denken, toen ik voor mezelf mijn intenties voor het nieuwe jaar onderzocht. Onder het mom: als je naar niets streeft weet je zeker dat je dat bereikt, deed ik wat zelfonderzoek. De belangrijkste conclusie was toch wel dat ik dit jaar mezelf ettelijke oncomfortabele momenten toewens. Van die momenten die spannend zijn, waar mijn hartslag van omhoog gaat, mijn lijf angstige signalen afgeeft maar mild genoeg om mijn emoties erover, te kunnen reguleren. Kortom: wat ik dit jaar anders ga doen, is dat ik mezelf toesta om zo nu en dan iets anders te doen. Iets wat buiten mijn comfortzone ligt (ja die plek waar de magie haar werk doet) en waarbij ik uiteraard verwacht dat de uitkomst een andere is dan wat ik ‘gewend’ ben als het gaat om het resultaat.

Het was eveneens Einstein die ons eraan herinnert dat te midden van alle moeilijkheden, legio mogelijkheden liggen. Wat jou en mij te doen staat, is ons niet laten verblinden door de moeilijkheden maar onze intenties leven (=potentie) zodat we de weg vrijmaken voor alles waar we invloed op hebben als het gaat om een andere uitkomst. Op naar een prachtig en energiek 2021!
#intenties #2021 #nieuwjaar #nieuwe energie #psychologie #coaching #amterdam #weesp #emoties #comfortzone #mogelijkheden
...

Volgend jaar, in het weekend van 13 en 14 Februari, geven wij wederom de training Houd Me Vast voor ouders met jonge kinderen. Met een terugkommiddag op 13 Maart. De training is bedoeld voor ouders die over het algemeen een goede relatie hebben. Echter, waarbij zo nu en dan momenten zijn die jullie anders willen. Het programma is intensief. In één weekend krijg je alle tools aangereikt om te oefenen met in contact blijven en daarmee en veiligheid te bieden aan jullie kinderen.

In de bio vind je de link naar de aanmeldpagina van onze website.

#houdmevast #oudersmetjongekinderen #Weesp #amsterdam #suejohnson #eft #veiligheid #vertrouwen #samen #hechting #ouderschap #relatiepraktijken
...