Ik ben Barbara Veldt. Zie mezelf als bouwer,  verbinder, idealist, levensgenieter en dromer. Maar dan wel inclusief de actie. Ik houd van mensen en van mijn werk. Mijn kracht is – ondanks en dankzij alles wat mijn eigen leven me bracht – dat ik vertrouwen geef. Zoals ik ook mezelf vertrouw. Vertrouwen is de lijm die alles met elkaar verbindt. Ik ga commitments aan, ben loyaal en in staat vanuit vriendelijkheid, grenzen aan te geven. Vanuit mijn eigen stevigheid, voel ik de balans tussen hoofd en hart en reik ik uit. Naar jou, relaties en naar het leven.

Professioneel zien mensen mij als iemand die met een open, niet-oordelende blik kijkt en luistert. En nuchterheid combineert met een warme, vriendelijke houding. Zelf durf ik te zeggen dat ik in vertrouwen mijn kundigheid laat zien. En dat ik daarin ook mijn niet-weten vanuit vertrouwen benader.

Vertrouwen is geen naïeve aangelegenheid. Het is de overgave van hoofd, hart en lijf. Een innerlijk weten dat wat goed is, goed komt

Maak nu een afspraak

De enige manier om te weten of iets jou of jullie kan helpen, is door het aan te gaan. Maak gerust een orienterende afspraak om te ervaren. Mocht je vragen hebben omtrent iets waar je last van hebt, of wat je wilt ontwikkelen, neem contact op. Ook als je problemen hebt in je gezin of je relatie.

mijn filosofie

Ieder mens heeft zijn eigen-wijsheid. Alles wat je daarin onder ogen komt en waar je verantwoordelijkheid voor neemt, draagt de potentie in zich als groei te dienen. Door helder te hebben wat je verhaal is – inclusief je pijnpunten – kun je een nieuwe verhaallijn maken.

mijn missie

Het is mijn missie om binnen de ruimte van aanwezige aandacht jou mee te nemen in de kracht van jouw mogelijkheden. Om je te begeleiden in het bewustzijn dat je tot veel meer in staat bent dan wat jouw eigen geloofsysteem je doet geloven.

mijn visie

Jij en ik komen tot ontwikkeling binnen een context waarbij we betekenis verlenen aan datgene wat we ‘denken’ waar te nemen. Onze ontwikkeling is een voortdurend heen en weer bewegen tussen reageren, ervaren, leren en integreren van alle uitwisselingen waar we onderdeel van zijn.

Mijn werk

Wat doe ik professioneel? Laat ik beginnen met aan te geven wat ik niet doe! Ik geef geen advies, vertel niet wat goed of slecht is en kom niet met oplossingen. Verder blijf ik verre van het oordeel en kies ik geen partij. Daarentegen ben ik met mijn aandacht aanwezig bij jou en jullie waarheden en emoties. Leen ik jou en jullie, wanneer gewenst, mijn woorden om te kunnen voelen en je van daaruit uit te drukken. Sta ik naast jou en jullie en faciliteer het proces waarin jij en jullie regie nemen over eigen, bewuste keuzes. En verleen ik backup als de beweging zo nu en dan wankel voelt. Ik leid in het volgen.

GZ Psycholoog

Als psycholoog neem ik jouw klacht(en) als uitgangspunt voor de behandeling. Het doel is om je te helpen de belemmeringen die je ervaart in je functioneren, te verminderen en/of op te heffen. Samen onderzoeken we hoe de klacht is ontstaan en wat het in stand houdt. Deze inzichten helpen je bij de antwoorden die tot verandering leiden.

Therapeut

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in gedrag binnen de relationele context. Dus klacht of belemmering bezien binnen de familiecontext, de relatie of binnen een andere context. In de therapeutische sessies staat centraal om de persoonlijkheid – en het daarmee samenhangende gedrag – te verbinden aan de betekenis die dit gedrag heeft in de context waarbinnen je functioneert. Als therapeut hanteer ik hiervoor verschillende methodes.

Trainer & docent

In het trainer- en docentschap beoog ik andere professionals te delen en mee te nemen in de ervaring van dit mooie vak. Het voelt ontzettend dankbaar dat mijn opgedane ervaring – zowel de blunders als de successen – doorgegeven worden. Als het gaat om trainen en opleiden, heb ik de missie om kennis en vooral kunde met betrekking tot professionalisering, over te dragen en te delen. Delen is tenslotte vermenigvuldigen.

Coach

Als coach begeleid ik jou om antwoorden te vinden op vragen die gaan over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een coachingtraject is gericht op ontwikkeling. De onderwerpen worden besproken binnen de context van je gehele leven. Als er vanuit het verleden iets is dat nu nog remmend werkt, is daarvoor zeker aandacht voor. Alleen als jij dat wil.  Je leeft immers nu en de rest van je leven ligt voor je.

mijn eigen pad

Ooit droomde ik ervan concertpianist te worden. Ik ging naar het conservatorium en voelde me uiterst ongelukkig in een wereld waarin mensen vooral verbonden leken met hun instrument. De momenten van ‘geluk’ vond ik in het samenspel. Opgegroeid met de boodschap ‘je maakt af waar je aan begint’ heb ik met hangen en wurgen deze studie voltooid.

mijn vervolg…

De familie van mijn moeders kant zat in het onderwijs. Niet verwonderlijk dat het lesgeven me goed beviel. Ik ging ontwikkelingspsychologie studeren, terwijl ik daarnaast pianoles gaf. Na mijn psychologiestudie kwam ik in de Jeugdzorg terecht. Als behandelaar van kinderen en jeugdigen ontdekte ik spoedig dat, om het kind te helpen, ik vooral samen moest werken met de ouders. Zij waren de experts. Ik kreeg destijds de mogelijkheid om de opleiding systeemtherapie in-company te doen. Een schot in de roos. Het heeft me niet alleen als professional veel inzicht en bewustzijn gegeven, maar ook als Barbara. Ik ging mijn eigen ontwikkeling betekenis geven in de context van mijn gezin van herkomst en mijn familie. Het voelde als een proces waarin puzzelstukken gelegd werden.  Inmiddels zijn het aantal trainingen, cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, talrijk. De laatste, impactvolle opleiding die ik heb gevolgd is Emotional Focused Therapy (EFT van Sue Johnson). Een verdiepingsslag in het systeemdenken. Het voelt als thuiskomen.

mijn inspiratie

In de loop der jaren is mijn mensbeeld veranderd. Dit komt niet in de laatste plaats doordat ik me heb gevoed met inspirende, veranderde zienswijzes van velen. Er is geen absolute waarheid. Slechts de waarheid bezien vanuit onze eigen perceptie. De perceptie – al dan niet gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek – van o.a. Gregory Bateson, Salvator Minuchin, Iván Böszörményi-Nagy, Martin Buber, Milton Erickson, Carl Gustav Jung, Virginia Satir, Dan Hughes, Daniel Siegel, Brene Brown, Sue Johnson , John Gottman, Emmanuel Levinas, Stephen Covey, Gary Chapman, Marianne Williamson, Iyanla Vanzant en anderen hebben mij als mens en professional beïnvloed.

Mijn dankbaarheid gaat bovenal uit naar de clienten en studenten die ik in mijn professionele leven heb mogen begeleiden. Zij hebben mij ongelooflijk veel geleerd met hun verhalen, hun wijsheid en hun vertrouwen in mij en in het proces. Zij zijn dagelijks mijn grootste bron van inspiratie.

Barbara heeft mij op een liefdevolle, confronterende wijze door de meest donkere periode van mijn leven geloodst. Mijn hart en mijn ogen zijn weer open en ik ben weer mezelf. Dat voelt goed.

Brigitte

"Ik ging maar door zonder te stoppen. Kinderen, werk, nam weinig tijd voor mezelf. Van de een op de andere dag ging t licht uit. Via via kwam ik bij Barbara terecht. En wat geweldig. Ik kon snel terecht, dat alleen al voelde goed. Bij Barbara voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze is echt geweldig wat ze voor mij heeft gedaan. Aanrader!"

Sofie

"Na een vervelende vechtscheiding, heeft Barbara gesprekken gevoerd met mij en mijn kinderen. Zij heeft dat geweldig begeleid. Het contact is hersteld. Later ben ik zelf nog in therapie gegaan bij Barbara. In verband met jeugdtrauma’s. Barbara heeft me in dit proces weer krachtiger laten voelen. Ik kan haar van harte aanraden."

Cees

"Op aanraden van een goede vriendin heb ik me aangemeld bij Barbara. Een gevoel van schaamte moest ik daarbij overwinnen. Barbara gaf mij vertrouwen. Zij heeft mij geholpen terug te komen bij mijn basis. Door kleine oefeningen, vragen te stellen die me inzichten gaven en zo nu en dan een spiegel voor mijn gezicht te plaatsen. Het was een gevoel van diep in de put zitten en er langzaam uitkomen. Ik begon te zien in welke patronen ik zat en ging oefenen met ander gedrag. Met succes. Al die tijd liep Barbara met mij mee en als ik weer terugviel, stelde zij me gerust. Met vallen en opstaan is het me uiteindelijk gelukt om meer vrijheid te ervaren. Meer te genieten van de kleine dingen. Ik geloof weer in mezelf."

Els

Barbara geeft de rust en het vertrouwen om met haar hulp, alles te overzien, te doorleven en vooruit te kijken. Ik heb dat als zeer waardevol ervaren

Esther

"Ik heb Barbara benaderd nadat ik goede verhalen over haar had gehoord. Mijn vraagstuk lag op het gebied van werk. Natuurlijk dat in relatie tot mijn persoonlijkheid en achtergrond. Barbara wist in de diverse gesprekken op een heel prettige, deskundige en veilige manier het vraagstuk als een ui af te pellen. het heeft mij bijzonder goed geholpen. Uiteindelijk heb ik keuzes gemaakt waar ik bijzonder blij mee ben."

Thomas

‘’Heel waardevol om in een tijd waarin ik me wankel voelde zo warm door Barbara te worden ontvangen. Door haar rake vragen en liefdevolle aanpak kwam ik weer bij mijn kern. Ze gaf ruimte voor mijn verhaal, waardoor ik mij herinnerde wat ik eigenlijk al wist. Ik gun iedereen zo’n coach!''

Myrthe

Heb het telefoonnummer van Barbara via via gekregen en ben blij dat ik deze stap heb genomen en toch durfde te bellen. Na een vriendelijk eerste telefoon gesprek voelde ik me meteen op me gemak en we maakte samen een afspraak. Nu bijna een jaar met haar gewerkt te hebben ben ik een heel ander mens. Barbara haar goede eigenschappen zijn geduld, een super goed luisterend oor, je met een goed gevoel de deur uit laten gaan, je zelf vertrouwen samen terug winnen. Kortom gewoon een heel fijn mens om mee samen te werken ze haalt het beste in je naar boven en laat je goed over dingen nadenken. Ik ben haar dankbaar dat ze in dit traject heeft begeleidt.

Kim

De kracht van haar behandeling vind ik dat ze helemaal aansluit bij jou, wat jij nodig hebt, ze gaat naast je staan wat maakt dat je jouw eigen kracht kunt gaan zien en voelen. Ze heeft veel ervaring en is een ontzettend fijne therapeut. Ik zou haar iedereen aanraden.

Jolande

Veel psychologen gezien. Barbara wist echter zó af te stemmen op mij, dat ik weer ging voelen. Mijn gevoel mag er weer zijn en ik ben mild naar mezelf als het gaat over mijn mechanismen. Nu wel. Met een heldere, confronterende en sensitieve blik heeft Barbara me geholpen weer dichter bij mezelf te komen. Ik LEEF weer. Dank je wel Barbara voor je wijsheid en je zijn.

Milou

Barbara komt snel tot de kern, geeft je vertrouwen en met haar daadkracht gecombineerd met warmte, voelde ik me snel weer in mijn kracht.

Marjan

De coaching van Barbara was bijzonder. Heel goed afgestemd op mijn behoeften zonder dat daar woorden voor nodig waren. Barbara kijkt, denkt en voelt mee, staat naast je, dichtbij en tegelijkertijd op professionele afstand. Zij brengt heel duidelijk zichzelf als mens in; wie zij is en welke ervaring zij heeft. Ze hielp tijdens de gesprekken structuur aanbrengen in de hoeveelheid gedachtes en gevoelens. Praktisch. Soms deelde ze haar eigen gedachten ergens over. Het zette mij stil of bracht me totaal onverwachts in tranen. Wat Barbara deed is liefdevol risico nemen.

Saskia

In 2015 beëindigde ik mijn relatie, met wat later bleek, een narcist. De relatie had mij bijna al mijn kracht en energie gekost. Ik was tijdens de relatie aan het overleven geweest. Ik was mijzelf kwijtgeraakt en van mijn zelfverzekerdheid was weinig meer over. Tijdens de gesprekken met Barbara bleek ook dat ik mijn scheiding van 7 jaar geleden nog niet had verwerkt en hoe die scheiding had doorgewerkt in de relatie met de narcist (of beter gezegd waarom ik voor deze man was gevallen). De gesprekken met Barbara waren empathisch, gaven inzicht, waren soms confronterend maar altijd respectvol en zonder oordeel en regelmatig met humor en relativering. Ik heb er onwijs veel aan gehad. Ik wens iedereen vanuit mijn hart een Barbara in zijn of haar leven toe.

Anita

Barbara hielp mij inzicht in de problemen van mijn angsten en onzekerheid. Elke gesprek met haar leverde me nieuwe inzichten op. Ze gaf heldere duidelijke opdrachten om de slag te gaan met de inzichten. Ik heb Barbara ervaren als een vriendelijke, duidelijke, praktische en inlevende psycholoog. Mijn traject bij haar heeft mij veel opgeleverd!

Walter

Barbara hoorde en zag meer dan ik met woorden uitdrukte. Ik voelde me enorm gezien en kon alles van mij laten zijn. Een verademing!

Annemieke

Ondernener

Met verwondering voelde ik hoe Barbara respectvol en empathisch door mijn  bescherming heen brak en luisterde. Daardoor ging ik ervaren dat ik mezelf mag laten zien. En dat er dan niets engs gebeurt.

Sam

IT- specialist

Wij gaan Instagram meer gebruiken om vanuit Relatiepraktijken meer te delen over Relaties, Hechting, Trauma, Emoties, EFT, verbinding en het lichaam als manier om dit allemaal bij elkaar te brengen. Wil je ons ook volgen, klik dan op de link in mijn bio profiel. #amsterdam #emoties #eft #hechting #trauma #traumatherapy #relaties #gezin #hechtingsgerichtopvoeden #sensorimotorpsychotherapie ...

Dankbaar voor alle wijsheid die Thich Nhat Hahn bij leven heeft gedeeld met zovelen. #thichnhathanh #thankful #restinpeace ...

Vandaag is het wereld Kusdag. Die tongzoen kus verdwijnt vaker naarmate de relationele jaren verstrijken. Toch is die kus zó belangrijk! Beste anti-stressmiddel ever. ...

Egostrelend is het wanneer je naam op de cover van een (werk) boek prijkt. En dat doet het. Het ego verbindt echter niet. Dat doet deze training wel. De inhoud maakt dat Ouders en pubers elkaar ( her )vinden in de taal die gaat over hechting. Wordt er ook nog van mij gehouden als ik andere keuzes maak dan de keuze die jullie voor mij willen? #bijvoorbeeld #puber #eft #hechting #puberfase #ouderschap #relatiepraktijken

Kijk op onze website (zie profiel) om de data voor deze training ( en voor ouders met jonge kinderen ) in de gaten te houden.
...

Als we stress, tegenslag of problemen ervaren kan het zijn dat we onze rug rechten en onze neus vooruit steken. Als copingstijl op korte termijn is dat best te doen. Cortisol wordt aangemaakt en dat op zich is het tamelijk ongevaarlijk. Sterker nog: het geeft ons focus en een gevoel van 'ik kan de wereld aan'.⁠
**⁠
Op langere termijn brengt de aanmaak van Cortisol onze gezondheid echter in gevaar; we krijgen fysieke (spannings) klachten en het kan ons zelfs brengen naar een gebied waarin we niet meer voelen. We horen nog wel maar we zien niet meer. We ademen nog wel maar het leven gaat aan ons voorbij.⁠
**⁠
Bij stress is het aan te bevelen om meer effectieve coping aan te wenden. Zorg dat je bewust je slaapritme beïnvloedt door minimaal 8 uur te slapen, drink genoeg water, let op je ademhaling, sta stil bij de triggers die je gestresst doen voelen, beweeg...beweeg en beweeg voldoende.⁠
**⁠
En als je er geen invloed op hebt, dan zit er maar één ding op: concentreer je op kalm worden en blijven. Focus je op jezelf.⁠

#stress #coping #stressoren #copingmechanisme #copingstijl #cortisol #psychologie @#psycholoog #⁠
...

Waarom zou jij je heldinnenreis willen lopen? Waarom niet?⁠
**⁠
Als je merkt dat je op de rotonde van jouw leven steeds dezelfde afslag neemt, kan het zijn dat iets je tegenhoudt. ⁠
**⁠
Dat er een stemmetje in jou hoorbaar is die je influistert dat je beter geen risico kunt nemen. Dat je veilig bent zoals het is. Fair enough. We kennen allemaal wel die stemmetjes.⁠
**⁠
Toch is het de moeite waard om het stemmetje het stemmetje te laten zijn en je eigen pad te gaan. De stemmetjes als echo van je socialisatie, zijn niet heilig. ⁠
**⁠
Jouw eigen(heid) stem echter wel. Die vraagt erom gekend en gehoord te worden. ⁠
**⁠
Ga je mee op jouw heldinnenreis? Ga je mee de diepte van jouw vrouw zijn te herontdekken en je kracht te claimen?⁠
**⁠
Hoe klinkt dat?⁠

#Herosjourney #DeReisVanDeHeldin #carljung #oppad #Claimjekracht #Viaschaduwnaarlicht #SystemischWerk #EFT #Psychologie #Ontwikkeling #Groei #KenJezelf #KenJeHandleiding #KenJeRoute #Essentie #Welkom⁠
.⁠
Met @Barbara Veldt als trainer & @barbarabenet.nl voor het opstellingenwerk⁠
.⁠
17 & 18 April 9:30-16:30 én 2 Mei 13:30-16:30. 2021.⁠
Locatie Weesp⁠
🎟🔑💎⁠
.
...

Speelsheid vergroot onze innerlijke weerbaarheid
**
Playfulness increases our inner resilience
**
Speelsheid. Een staat van zijn weg van het Ego, weg van gewoonten en conditioneringen die ervoor zorgen dat we het leven en onszelf zó serieus nemen. In speelsheid hebben we contact met dat pure, onbezorgde kind in onszelf. Vanuit speelsheid spreken gedachten niet en is het gevoel vrij. Als je je fris en onbevangen voelt, komt er een nieuw soort intimiteit met jezelf en de ander. Je innerlijke weerbaarheid wordt groter.
**
Playfulness. A state of his way from the Ego, away from habits and conditions that make us take life and ourselves so seriously. In playfulness we have contact with that pure, carefree child in ourselves. Mind does not speak from playfulness and the feeling is free. When you feel fresh and uninhibited, there is a new kind of intimacy with yourself and the other. Your inner resilience becomes greater.
**
#speelsheid #playfulness #leven #life #geluk #happinezz #intimiteit #intimacy #weerbaarheid #resilience @#psychologie #psychology #coaching #relationshipgoals #relationships #relaxing #ontwikkeling
...

Als we de macht over onze eigen waarde uit handen geven, worden we afhankelijk van bevestiging en complimenten van anderen. Wil je de regie over hoe je je voelt over jezelf, ga jezelf de waarde toekennen die bij je hoort. Wees lief voor jezelf, glimlach slechts naar je innerlijke criticus en bevestig jezelf in alles wat echt van jou is.

#liefdevoorjezelf #lovingyourself #eigenwaarde #selfworth #weesliefvoorjezelf #beyourownlove #psychologie #psychology #coaching #happinezz #mildheid #zelfliefde #zachteblik
...

Gisteren mocht ik een Amerikaans gezin faciliteren in de Amerikaanse versie van Houd Me Vast/Laat Me gaan. Ik krijg een single mom met haar twee puberzoons onder mijn hoede.

Snel wordt duidelijk dat de jongens niet van plan zijn iets prijs te geven.

Daar zit ik dan: aan de andere kant van de oceaan. Achter een scherm. Ik voel me nerveus of ik wel uit mijn woorden kom.

Moeder vertelt hoe lastig ze het vindt om én grenzen te stellen én haar zoons tegelijkertijd hun eigen persoon te laten zijn. Ik begrijp zo goed waar deze moeder zich bevindt.

Ik zie dat de jongens luisteren. Realiseer me dat dit nieuw is voor hen. En dan opeens zegt één van hen; ‘mijn moeder heeft het altijd over onze hormonen maar zullen we het eens hebben over haar hormonen?!

Dit een cruciaal moment in het gesprek. Ik onderdruk een glimlach. Een eerlijke en ook humorvolle opmerking. Tegelijkertijd hoor ik frustratie.

Er ontstaat een kwetsbaar gesprek. De jongens spreken zich voor het eerst écht uit. Ze hadden het ergens in het tijd al opgegeven. Ze leefden met het gevoel dat het geen enkele zin had om te praten.

Als moeder bang wordt, gaat ze 'hangen' in haar autoriteit. Wat ervoor zorgt dat de jongens zich samen terugtrekken en elkaar helpen de irritaties en boosheid door te werken.

Zij mogen leren delen wat ze voelen als hun moeder zich verschuilt achter ‘ik ben de baas’. Ze mogen hun moeder meenemen op welke gevoelsmatige plek ze dan eindigen (geen invloed, geen ruimte). Dat de uitkomst minder belangrijk is dan zichzelf laten horen.

Deze dappere moeder vertelt haar zoons dat ze nu pas voelt dat ze haar hart slechts op een kiertje had staan. Dat ze bang was de controle over de opvoeding te verliezen. Ze stond zichzelf niet toe beïnvloedt te worden door wat zij dachten of voelden.

Ze belooft meer luisterend aanwezig te zijn bij hen. Zich meer te verplaatsen in wat zij willen of nodig hebben.

Haar hart staat open en de jongens ontvangen haar volledig. Een moment van verbinding.

#puberteit #puber #teenager #houdmevastlaatmelos #training #eft #autonomie #opvoeding #gezag #eigenheid #verbinding #contact #uitspreken #emotie #delen #ouderschap #moeder #zoon #connections
...

Als er ook maar iets is in mijn leven waar ik gevoelig voor ben, dan is het om hard te werken. Niet zo gek. Mijn vader - die een echte workaholic was - leefde dat elke dag voor. Ik wist niet beter.⁠
**⁠
Ook in mijn Gereformeerde groot groeien was het adagio dat luiheid des duivels was. Er werd pas gezeten als iedereen klaar was met werken. En inderdaad: op zondag zaten wij keurig allemaal in de kerkbanken.⁠
**⁠
Wat ik me toen echter nog niet bewust was, was dat druk zijn - altijd in de doe-modus staan - ook een traumarespons was en is: een angst-vermijdende afleiding om niet te hoeven voelen wat er in onze binnenwereld aan pijnlijke emoties huizen.⁠
**⁠
En inderdaad; mijn vader ging nog harder werken na het vroege overlijden van mijn moeder toen ik jong was. Hij 'verdween' gewoon in zijn werk. En eerlijk is eerlijk. In mijn gereformeerde opvoeding was weinig of geen ruimte om tijd te nemen voor emoties. Dus wist ik veel.⁠
**⁠
En zo kreeg ik het in mijn volwassen leven vooral ook heel erg druk. En was ik druk met druk zijn. En was ik vooral heel erg bezig om niet te hoeven voelen wat zich intern allemaal afspeelde. En ik kan je vertellen: dat was veel.⁠
**⁠
Inmiddels veel drukte, en nog meer bewustzijn verder, kan ik zo nu en dan stilstaan. Ik mediteer, wandel, fiets, heb een hobby die mij volledig in het hier en nu houdt en ontspan. Dat was niet bepaald een geasfalteerde weg. Nog steeds niet. ⁠
**⁠
Nog steeds ben ik druk. Echter neem tussendoor meer tijd om stil te staan bij mijn lijf en leden. Welke signalen worden er gegeven? Moet ik even rust nemen? Zo zit ik steeds vaker tussendoor, stil. Kijk ik voor me uit en doe niets. Maak ik ruimte om naar binnen te gaan. Het helpt mij om s avonds ook nog fit en alert aanwezig te zijn bij degenen die ik liefheb. Inclusief mijzelf.⁠

#hardwerken #werken #werk #baan #vak #drukte #ontspanning #ontspannen #nietontspannen #trauma #traumarespons #voorgeleefd #opvoeding #arbeidsethos #geloof #ontwikkeling #groei #conditionering #bewustzijn #bewust #amsterdam #psychologenpraktijk #coaching #ambition #quotes #job #goals #motivation #business #inspiration
...

De uitnodiging voor ‘nieuw’ ligt er.
.
“Waarom zou ik iets nieuws ondernemen? Waarom zou ik uberhaupt een poging doen?
.
Voor je het weet loop je in een labyrinth van de ‘waarom?’ ‘waarom?’ ‘waarom?’ … omdat… omdat… omdat… Het gaat maar door in je hoofd en voor je het weet, zit je gevangen in een web van waaroms en omdats terwijl het leven aan je voorbij raast. Er is een alternatief.
.
Een die we vergeten zijn in de aanpassing die we elke dag weer doen. Wanneer je jezelf afvraagt ‘ waarom zou ik…? WAAROM NIET? WAAROM niet iets nieuws? WAAROM geen boom beklimmen? switchen van baan? WAAROM niet door de plassen stampen? WAAROM ZOU JE NIET JE POTENTIE LEVEN? Spelen? Lachen? WAAROM ZOU JE NIET ZIJN WIE JE BENT? DE HELDIN DIE JE ALTIJD AL WAS?
.
Wie je bent is vrij. Wie je bent is openheid en licht… en weerstand en schaduw. Wie je bent is jij. Waarom niet? Waarom niet? Waarom niet?
.
Als je géén goede reden hebt om niet te vliegen, vlieg dan! Vertrouw op je lichaam om je de weg te wijzen. Vertrouw op je gevoel. Kijk eens goed om je heen. En zie jezelf in de anderen. Is er gevaar? Nee.
.
De waarheid is voor ieder anders, kun jij het proeven voor jou?”
.
Met @barbara_veldt_com & @barbarabenet.nl

#Herosjourney #DeReisVanDeHeldin #Claimjekracht #Viaschaduwnaarlicht #SystemischWerk #EFT #Psychologie #Ontwikkeling #Tranfsformatie #Groei #KenJezelf #KenJeHandleiding #KenJeRoute #loslaten #overgave #nieuweenergie #kracht
...

Als we in relatie zijn, kunnen we weleens op een manier uit de hoek komen die niet fijn is. Niet voor jezelf. Niet voor de ander.
**
Je merkt dan naderhand dat je het eigenlijk niet zo bedoeld hebt of dat de toon waarop je het zei, niet handig was. Je wilt dan de boel herstellen.
**
Toch is het heel logisch dat als je in je emotie zit, je er zinnen uitkraamt waar je later spijt van hebt. Dat heeft te maken met het feit dat emoties ervoor zorgen dat je fysiologie verandert. Je adrenaline neemt toe, je stresshormoon wordt aangemaakt en de vaten in je hersenen vernauwen.
**
Voor je het weet zit je in je oerbrein (ook wel reptielenbrein genoemd). En echt; daar gebeurt weinig constructiefs. Dit deel van de hersenen was ooit (en soms nog steeds) heel handig. We konden dan vechten of vluchten en zorgde ervoor dat we zo overleefden.
**
In relaties hebben we echter meer profijt van het gedeelte in ons brein waar we empatisch kunnen reageren (neocortex). Of onze emoties wel als kompas dienen, maar ons niet bezetten.

#brein #oerbrein #reptielenbrein #reactie #reacties #reflecties #hersenen #hormonen #adrenaline #cortisol #relatie #reageren #lijf #lijfcontact #psychologie #psycholoog #windowoftolerance
...

Weerstand is een energie die we ervaren als we gevoelens toedekken die ofwel stress bezorgen ofwel confronteren met oude pijn, vermeende pijn of actuele pijn. ⁠
**⁠
Het is dus heel belangrijk om de 'ja maars', de oordelen, het willen overtuigen van anderen of alleen al de fysieke sensaties in ons lijf, te kunnen zien in het kader van weerstand. ⁠
**⁠
Waar beschermen we onszelf tegen? wat mag of kan het daglicht (nog) niet verdragen? Wat doen we eigenlijk als het gaat om weerstand.⁠
**⁠
Elke dag hoor ik binnen de vier muren van mijn therapiepraktijk verhalen over wat anderen niet doen of juist wel doen. Levendige beelden over wie die persoon is en wat er aan mankeert. En vooral welk effect dit gedrag heeft.⁠
**⁠
Ik kan me vaak heel goed voorstellen dat de verteller zo naar de ander kijkt. Toch is het zo dat niet de persoon de aanleiding is om in het verhaal te blijven 'hangen' echter de emoties eronder - boosheid, teleurstelling, verdriet, kwetsuren of pijn - de aanleiding zijn om het verhaal als vorm van weerstand, te herhalen. ⁠
**⁠
Als we de blik op onszelf richten, kunnen we door deze weerstand heengaan en komen we aan bij de emoties die gedrag en de daarbij behorende verhalen, aansturen. Het mooie van dit proces is dat we hiermee weer de invloed gaan ervaren. ⁠
**⁠
Als we niet langer het lijdend voorwerp zijn van onze ervaringen, krijgen we ook weer zicht op alle fijne, leuke, mooie en liefdevolle momenten die ons pad kruizen.⁠

#claimjekracht #krachtig #kracht #energie #energiek #oordeel #overtuigen #heldinnenreis #weerstand #tegenwerking #afweer #boosheid #gevoelens #stress #oudepijn #hetverhaalvandeweerstand #vrouwenpower #heldin #gezondheid #regie #groei #weesp #training #systemisch #barbara⁠
#coaching #stressverlagen #zelfvertrouwen #bewust #zorgvoorjezelf
...

Veranderen is jezelf omarmen ⁠

De meest wezenlijke verandering is misschien wel het moment dat ik voelde dat ik alles van mezelf mocht laten zijn. In liefde.⁠
**⁠
Onlangs werd ik geïnterviewd. Over mijn weg van hoofd naar hart. Over hoe ik opgroeide in een omgeving waarin ik al jong leerde mijn eigen intuïtie te wantrouwen en volledig in mijn hoofd ging. ⁠
**⁠
Hoe het pianospelen in mijn puberteit de eenzaamheid verdreef en als uitlaatklep diende om de verlieservaringen uit mijn vroege jaren te verwerken. En hoe ik in mijn volwassenheid - langs diepe dalen en steile wanden - uiteindelijk de weg terugvond naar dat meisje van weleer; voeler en denker. Creatief én analytisch. Vrouwelijk én mannelijk. Spelend én beschouwend.⁠
**⁠
Ik eindigde met te zeggen dat ik in al die jaren in feite niet écht veranderd ben. Ik ben nog steeds chaotisch, nog steeds impulsief en ongeduldig, nog steeds geef ik heel veel (té) en ben ik té goed van vertrouwen. O ja, en de angst voor verlies laat ook heel af en toe nog zijn scherpe tanden zien.⁠
**⁠
De grootste verandering is wellicht dat ik volledig bewust ben wie en hoe ik ben. En gniffel ik het hardst om mezelf. Als ik hard val, kreun ik een moment waarna ik alsnog de modder van me afschud, voel en glimlach. ⁠
**⁠
De acceptatie van alles in mij, maakt een groot verschil. Het leven is er zoveel simpeler door. Zelfs als de omstandigheden uitdagend zijn.

#verander #omarmen #change #transformatie #jijbentoké #acceptatie #accepteren #liefhebben #loving #mild #bewustzijn #amsterdam #psychologie #psycholoog #uitdaging #vertrouwen
...

Veilige hechting. De basis van waaruit we vanuit (zelf)vertrouwen de wereld aankunnen. Om veiligheid te beiden, ben je allereerst responsief naar kinderen. ⁠
**⁠
Om dat te kunnen, is het belangrijk dat je zelf in contact bent met wat er in jou gebeurt. Als je je eigen emoties kunt reguleren, kun je je kind helpen zijn of haar emoties te ontvangen:⁠
**⁠
Heb hen lief vooral als ze zich misdragen; op de boze momenten, de sacherijnige momenten, als ze niet willen doen wat jij van ze vraagt. Houd je kinderen vast als ze het moeilijk hebben met zichzelf, als ze gefrustreerd zijn of anderen niet aardig voor hen waren. ⁠
**⁠
Wees mild voor je kinderen als ze hun emoties niet kunnen reguleren, als ze teleurgesteld zijn of het gevoel hebben dat ze jou teleurstellen. Stel gerust en vertel hen dat er niets is wat jou niet van hen laat houden. ⁠
**⁠
Geef jouw kinderen het gevoel dat je juíst van ze houdt op de momenten dat zij zich het minst geliefd vrezen. Dan kunnen ze gaan vertrouwen opdat alles van hen er mag zijn. ⁠
**⁠
Ontwikkelen ze zelfvertrouwen en voelen zij zich veilig in zichzelf. Vanuit dit veilige fundament ontwikkelen zij veerkracht en autonomie en kijken zij met vertrouwen de wereld en hun leven tegemoet. ⁠

#attachmentissues #veiligehechting #safe #veilig ##ikbenoke # #leven #baby #vaderschap #moederschap #ouderschap #ouders #opvoeding #raisingchilderen #hechting #eft #liefhebben #lovingparent #liefdevolouderschap #safehaven #amsterdam #psychologenpraktijk #ontwikkeling #emoties #emotieregulatie #reguleren #kinderen #childeren #jijbentoke #zelfvertrouwen #confidence
...

Testimonial Tuesday. Ik gebruik 28 jaar ervaring als psycholoog, EFT gezins- en relatietherapeut én trainer en coach om stellen, gezinnen en individuen bij te staan in tijden waarin zij het tijdelijk niet uit zichzelf kan halen. De focus van mijn aanwezigheid ligt op verbinding leggen en onderhouden, daarmee veiligheid bieden en vertrouwen geven. Vanuit deze basis kun cliënten experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Ik breng, via het proces, alles bij elkaar.⁠

Jij en jullie staan centraal. Ik stem af op jullie behoeften, help jou en jullie het onuitgesprokene woorden en betekenis te geven en ondersteun in het zichtbaar maken en doorbreken van onmachtig makende, steeds terugkerende patronen. Ik leid in het volgen van waar anderen zijn in hun verhaal.⁠

☞ zie #link.bio⁠

#show #lifestyle #series #smallbusiness #training #reviews #trusted #entrepreneur #thankyou #inspiration #feedback #motivation #review #inspiration #coaching #stress #quote #reviews #reviewdinsdag #jezelflatenzien #ondernemerschap #leiderschap #ondernemer #psychologie #psycholoog #praktijk #basisggz #coaching
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user barbara_veldt_com does not have permission to use this feed type.