Ik ben Barbara Veldt. Zie mezelf als bouwer,  verbinder, idealist, levensgenieter en dromer. Maar dan wel inclusief de actie. Ik houd van mensen en van mijn werk. Het leven bracht mij veel verlies maar ook geboorte, teleurstelling, liefde, geluk, verraad, pijn, scheiding en een fikse crisis. Maar deze ervaringen bleken het fundament van alle momenten waarop ik mocht leren, de gelegenheid had te groeien en mijn bewustzijn te vergroten. Ik kijk met regelmaat in de spiegel van mijn partner, mijn jong volwassen kinderen, mijn vrienden en de mensen waarmee ik samenwerk. Mijn kracht is – ondanks en dankzij alles wat mijn leven me bracht – dat ik vertrouwen geef. Zoals ik ook mezelf vertrouw. Vertrouwen is de lijm die alles met elkaar verbindt. Vanuit hier ga ik commitments aan, ben ik loyaal en in staat vanuit vriendelijkheid, grenzen aan te geven. Het was een weg van vallen en opstaan. Inmiddels sta ik stevig, voel ik de balans tussen hoofd en hart en reik ik uit.

Professioneel zien mensen mij als iemand die met een open, niet-oordelende blik kijkt en luistert. En nuchterheid combineert met een warme, vriendelijke houding. Zelf durf ik te zeggen dat ik in vertrouwen mijn kundigheid laat zien. En dat ik daarin ook mijn niet-weten vanuit vertrouwen benader.

Vertrouwen is geen naïeve aangelegenheid. Het is de overgave van hoofd, hart en lijf. Een innerlijk weten dat wat goed is, goed komt

Maak nu een afspraak

De enige manier om te weten of iets jou of jullie kan helpen, is door het aan te gaan. Maak gerust een orienterende afspraak om te ervaren. Mocht je vragen hebben omtrent iets waar je last van hebt, of wat je wilt ontwikkelen, neem contact op. Ook als je problemen hebt in je gezin of je relatie.

mijn filosofie

Ieder mens heeft zijn eigen-wijsheid. Alles wat je daarin onder ogen komt en waar je verantwoordelijkheid voor neemt, draagt de potentie in zich als groei te dienen. Door helder te hebben wat je verhaal is – inclusief je pijnpunten – kun je een nieuwe verhaallijn maken.

mijn missie

Het is mijn missie om binnen de ruimte van aanwezige aandacht jou mee te nemen in de kracht van jouw mogelijkheden. Om je te begeleiden in het bewustzijn dat je tot veel meer in staat zijn dan wat jouw eigen geloofsysteem je doet geloven.

mijn visie

Jij en ik komen tot ontwikkeling binnen een context waarbij we betekenis verlenen aan datgene wat we ‘denken’ waar te nemen. Onze ontwikkeling is een voortdurend heen en weer bewegen tussen reageren, ervaren, leren en integreren van alle uitwisselingen waar we onderdeel van zijn.

Mijn werk

Wat doe ik professioneel? Laat ik beginnen met aan te geven wat ik niet doe! Ik geef geen advies, vertel niet wat goed of slecht is en kom niet met oplossingen. Verder blijf ik verre van het oordeel en kies ik geen partij. Daarentegen ben ik met mijn aandacht aanwezig bij jou en jullie waarheden en emoties. Leen ik jou en jullie, wanneer gewenst, mijn woorden om te kunnen voelen en je van daaruit uit te drukken. Sta ik naast jou en jullie en faciliteer het proces waarin jij en jullie regie nemen over eigen, bewuste keuzes. En verleen ik backup als de beweging zo nu en dan wankel voelt. Ik leid in het volgen.

GZ Psycholoog

Als psycholoog neem ik jouw klacht(en) als uitgangspunt voor de behandeling. Het doel is om je te helpen de belemmeringen die je ervaart in je functioneren, te verminderen en/of op te heffen. Samen onderzoeken we hoe de klacht is ontstaan en wat het in stand houdt. Deze inzichten helpen je bij de antwoorden die tot verandering leiden.

Therapeut

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in gedrag binnen de relationele context. Dus klacht of belemmering bezien binnen de familiecontext, de relatie of binnen een andere context. In de therapeutische sessies staat centraal om de persoonlijkheid – en het daarmee samenhangende gedrag – te verbinden aan de betekenis die dit gedrag heeft in de context waarbinnen je functioneert. Als therapeut hanteer ik hiervoor verschillende methodes.

Trainer & docent

In het trainer- en docentschap beoog ik andere professionals te delen en mee te nemen in de ervaring van dit mooie vak. Het voelt ontzettend dankbaar dat mijn opgedane ervaring – zowel de blunders als de successen – doorgegeven worden. Als het gaat om trainen en opleiden, heb ik de missie om kennis en vooral kunde met betrekking tot professionalisering, over te dragen en te delen. Delen is tenslotte vermenigvuldigen.

Coach

Als coach begeleid ik jou om antwoorden te vinden op vragen die gaan over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een coachingtraject is gericht op ontwikkeling. De onderwerpen worden besproken binnen de context van je gehele leven. Als er vanuit het verleden iets is dat nu nog remmend werkt, is daarvoor zeker aandacht voor. Alleen als jij dat wil.  Je leeft immers nu en de rest van je leven ligt voor je.

mijn eigen pad

Ooit droomde ik ervan concertpianist te worden. Ik ging naar het conservatorium en voelde me uiterst ongelukkig in een wereld waarin mensen vooral verbonden leken met hun instrument. De momenten van ‘geluk’ vond ik in het samenspel. Opgegroeid met de boodschap ‘je maakt af waar je aan begint’ heb ik met hangen en wurgen deze studie voltooid.

mijn vervolg…

De familie van mijn moeders kant zat in het onderwijs. Niet verwonderlijk dat het lesgeven me goed beviel. Ik ging ontwikkelingspsychologie studeren, terwijl ik daarnaast pianoles gaf. Na mijn psychologiestudie kwam ik in de Jeugdzorg terecht. Als behandelaar van kinderen en jeugdigen ontdekte ik spoedig dat, om het kind te helpen, ik vooral samen moest werken met de ouders. Zij waren de experts. Ik kreeg destijds de mogelijkheid om de opleiding systeemtherapie in-company te doen. Een schot in de roos. Het heeft me niet alleen als professional veel inzicht en bewustzijn gegeven, maar ook als Barbara. Ik ging mijn eigen ontwikkeling betekenis geven in de context van mijn gezin van herkomst en mijn familie. Het voelde als een proces waarin puzzelstukken gelegd werden.  Inmiddels zijn het aantal trainingen, cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, talrijk. De laatste, impactvolle opleiding die ik heb gevolgd is Emotional Focused Therapy (EFT van Sue Johnson). Een verdiepingsslag in het systeemdenken. Het voelt als thuiskomen.

mijn inspiratie

In de loop der jaren is mijn mensbeeld veranderd. Dit komt niet in de laatste plaats doordat ik me heb gevoed met inspirende, veranderde zienswijzes van velen. Er is geen absolute waarheid. Slechts de waarheid bezien vanuit onze eigen perceptie. De perceptie – al dan niet gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek – van o.a. Gregory Bateson, Salvator Minuchin, Iván Böszörményi-Nagy, Martin Buber, Milton Erickson, Carl Gustav Jung, Virginia Satir, Dan Hughes, Daniel Siegel, Brene Brown, Sue Johnson , John Gottman, Emmanuel Levinas, Stephen Covey, Gary Chapman, Marianne Williamson, Iyanla Vanzant en anderen hebben mij als mens en professional beïnvloed.

Mijn dankbaarheid gaat bovenal uit naar de clienten en studenten die ik in mijn professionele leven heb mogen begeleiden. Zij hebben mij ongelooflijk veel geleerd met hun verhalen, hun wijsheid en hun vertrouwen in mij en in het proces. Zij zijn dagelijks mijn grootste bron van inspiratie.

"Ik ging maar door zonder te stoppen. Kinderen, werk, nam weinig tijd voor mezelf. Van de een op de andere dag ging t licht uit. Via via kwam ik bij Barbara terecht. En wat geweldig. Ik kon snel terecht, dat alleen al voelde goed. Bij Barbara voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze is echt geweldig wat ze voor mij heeft gedaan. Aanrader!"

"Na een vervelende vechtscheiding, heeft Barbara gesprekken gevoerd met mij en mijn kinderen. Zij heeft dat geweldig begeleid. Het contact is hersteld. Later ben ik zelf nog in therapie gegaan bij Barbara. In verband met jeugdtrauma’s. Barbara heeft me in dit proces weer krachtiger laten voelen. Ik kan haar van harte aanraden."

"Op aanraden van een goede vriendin heb ik me aangemeld bij Barbara. Een gevoel van schaamte moest ik daarbij overwinnen. Barbara gaf mij vertrouwen. Zij heeft mij geholpen terug te komen bij mijn basis. Door kleine oefeningen, vragen te stellen die me inzichten gaven en zo nu en dan een spiegel voor mijn gezicht te plaatsen. Het was een gevoel van diep in de put zitten en er langzaam uitkomen. Ik begon te zien in welke patronen ik zat en ging oefenen met ander gedrag. Met succes. Al die tijd liep Barbara met mij mee en als ik weer terugviel, stelde zij me gerust. Met vallen en opstaan is het me uiteindelijk gelukt om meer vrijheid te ervaren. Meer te genieten van de kleine dingen. Ik geloof weer in mezelf."

"Ik heb Barbara benaderd nadat ik goede verhalen over haar had gehoord. Mijn vraagstuk lag op het gebied van werk. Natuurlijk dat in relatie tot mijn persoonlijkheid en achtergrond. Barbara wist in de diverse gesprekken op een heel prettige, deskundige en veilige manier het vraagstuk als een ui af te pellen. het heeft mij bijzonder goed geholpen. Uiteindelijk heb ik keuzes gemaakt waar ik bijzonder blij mee ben."

Barbara hoorde en zag meer dan ik met woorden uitdrukte. Ik voelde me enorm gezien en kon alles van mij laten zijn. Een verademing!

Annemieke

Ondernener

Met verwondering voelde ik hoe Barbara respectvol en empathisch door mijn  bescherming heen brak en luisterde. Daardoor ging ik ervaren dat ik mezelf mag laten zien. En dat er dan niets engs gebeurt.

Sam

IT- specialist

Adres

Rustenburgerstraat 142 A-C Amsterdam

van Houten Industriepark 21A Weesp

Volg mij 

Email mij

6 + 6 =