Gezin en Relatie

UITEINDELIJK HERINNEREN WE ONS VOORAL HOE ANDEREN ONS HEBBEN LATEN VOELEN.

Wie aanraakt, wordt aangeraakt. Relaties zijn de hartspier van ons welzijn. In vertrouwen, veiligheid en verbondenheid voelen we alle ruimte om ons te ontwikkelen en te groeien. Maar relaties zijn net zo mooi als dat ze kwetsbaar zijn. Voor we het weten zitten we gevangen in een web van interacties die ons slecht doen voelen. En dan rest ons niets anders dan onszelf in bescherming te nemen. De enige weg naar het herstellen van de onderlinge relaties is de bereidwilligheid hebben om achter onze bescherming vandaan te komen en ons te laten zien aan de ander. Wij ondersteunen dit proces.

Alleen dat wat je laat zien, kan gezien worden

SYSTEEMTHERAPIE - betekenisvolle context

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de relaties tussen de verschillende gezins- of familieleden als uitgangspunt dienen. Gekeken wordt naar hoe men elkaar in de onderlinge interacties beïnvloedt en welke patronen hierin zichtbaar zijn. Door de therapeut is aandacht hoe iedereen zijn of haar plek inneemt in het grotere geheel en welke misverstanden daar wellicht uit voorkomen. Bij systeemtherapie wordt niet gekeken naar de oorzaken van bepaald gedrag maar meer hoe men met elkaar bepaalde klachten in stand houdt. Het doel van systeemtherapie is de onderlinge relaties versterken en vanuit daar oplossingen vinden voor de klachten die er zijn.

EMOTIONAL FOCUSED THERAPIE (EFT) - het verhaal van de emoties

EFT staat voor Emotional Focused Therapy. Deze therapievorm vindt haar basis in het werk van Sue Johnson en haar, inmiddels wereldberoemde boek ‘Houd me Vast.’ Het is een effectieve vorm van therapie waarbij jullie leren patronen te herkennen en te begrijpen. Behoeften en angsten leren uitspreken en leren hoe je elkaar kunt steunen. Door (opnieuw) veilige partners te worden voor elkaar, ontstaat er ruimte om het vertrouwen te herstellen.

HOUD ME VAST TRAININGEN - in verbinding rusten we uit

De Houd Me Vast trainingen zijn korte relatietrainingen bedoeld voor ouders van jonge kinderen, van pubers of voor stellen die een samengesteld gezin hebben. Het doel is het versterken van de relatie. Belangrijk, want een hechte relatie is het fundament voor een stabiel gezin. En dat is goed voor dew ontwikkeling van kinderen. Een groot cadeau voor het hele gezin. We hebben hiervoor een speciale website: houdmevastinamsterdam.nl.

EMOTIONAL FOCUSED FAMILY THERAPY (EFFT) -

Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Sed porttitor lectus nibh. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

OUDERSCHAPSUPPORT - elkaar nodig hebben

Ouderschap support is een nieuw(er)e dienst die we vanuit R AA K verlenen. Het is geen opvoedondersteuning en we geven zeker geen leidraad hoe je als ouder een betere ouder kunt zijn. Wat we wel doen bij ouderschap support gaat verder dan vaardigheden aanleren. We staan naast jou en jullie als ouders, nog liever lopen we achter jou/jullie, ondersteunen bij twijfel, onzekerheden en wellicht schuld en schaamte. We hanteren het holding space principe; ouders doen zoveel ze kunnen en supporten op de momenten dat er vragen zijn. We helpen om meer bewust te worden van de ouder- kind dynamiek en trachten jullie als ouders jezelf krachtiger te voelen door adequaat af te stemmen en liefdevol te begrenzen.

Onze benadering van gezin en relatie

Wie aanraakt, wordt aangeraakt. Elke hobbel die we te nemen hebben is een gelegenheid om samen verder te komen dan waar je ooit met elkaar bent geweest. Een fijne relatie vraagt van ons om te communiceren, om empathie te tonen en de liefde die jullie voelen, de ruimte te geven om vanuit veiligheid en vertrouwen, te laten zien. En zo nu en dan is dat lastig omdat je te dicht op elkaar zit. Dan is het fijn als iemand van buitenaf met jullie meekijkt en jullie steunt om op een andere manier naar situaties te kijken. Want als je er anders naar kijkt, verandert ook jouw gevoel over situaties.

VERSTEVIGEN VAN DE EMOTIONELE BAND - empathie

Wij geloven in vaardigheden. We geloven nog veel meer in empathie en compassie als mogelijkheid om tot meer emotionele betrokkenheid te komen. We hebben het allemaal in ons om empathisch te reageren op de ander. En soms is het helpend als iemand van buitenaf meekijkt en meeluistert. Een spiegel waarin we kijken om tot meer bewustzijn te komen. Om van daaruit, via empathie en compassie, tot meer emotionele verbinding te komen. Wij zijn die extra paar ogen en oren.

INTIMITEIT EN VERBINDING - ontvankelijk

Om je intiem te voelen met de ander, is het wenselijk dat je jezelf laat zien. Maar ook dat je je betrokken toont en ontvankelijk bent voor de ander. Je bent niet zomaar intiem. Dat vraagt veiligheid, vertrouwen en zo nu en dan een diepe sloot adem; risico durven nemen en je kwetsbaar te tonen. Verbinding vraagt om emotionele aanwezigheid bij elkaar. Jullie hoeven dat niet alleen te doen. Wij begeleiden jullie in het proces om tot meer intimiteit en verbinding te komen. In veiligheid en met vertrouwen.

VERSTERKEN VAN DE COMMUNICATIE - interactie

Het is niet zozeer wat we communiceren, maar vooral hoe we communiceren wat ons in conflictsituaties brengt. Communicatie draagt meerdere lagen in zich en we blijven vaak repeterend hangen op de inhoud. Terwijl we in de inhoud vooral gevoelig zijn voor de relationele boodschap die erachter doorklinkt. En voor we het weten zitten we in patronen die alle energie opslurpen. Wij ondersteunen in het ontwarren van deze patronen en het herstellen van meer constructieve interacties.

OP DEZELFDE BLADZIJDE - afstemmen

We zijn nu eenmaal verschillend. En dat is maar goed ook. We verschillen in behoeften en wensen. En soms struikelen we erover. Maar laten die hobbels nu een mooie gelegenheid zijn om tot iets nieuws te komen! Als de skateboarder die in elke hobbel dé manier ziet om kunstjes te doen. Het is volkomen wenselijk om, middels de verschillen, tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen. Verschillen creëren synergie; in het samenzijn komen we verder dan waar we afzonderlijk van elkaar toe in staat zijn.

Prijzen

60 min

€ 160

75 min

€ 180

90 min

€225

120 min

€ 250

Op dinsdag- en donderdagavond werken wij ook. Er geldt dan een avondtarief van +25 euro.

De tarieven van de Houd me vast trainingen zijn te zien op www.relatiepraktijken.nl

De tarieven voor ouderschapsupport trajecten kunnen worden opgevraagd.

Maak een afspraak om kennis te maken

Wij weten als geen ander dat veranderen niet makkelijk is. Dat we ons soms comfortabeler voelen bij de veiligheid van het vertrouwde dan het ongemak van verandering. Wij kunnen echter garanderen dat het de moeite waard is om in actie te komen. De plek van het vertrouwde te verruilen voor de onzekerheid van in het beweging komen. En uiteindelijk wordt elke verandering weer vertrouwd. Wij begeleiden jou en jullie daar graag bij! dit werk met hart en toewijding. En op deze manier staan wij jou en jullie ook te woord. Neem gerust contact met ons op.

Online coaching

Online coaching hoort eveneens tot de mogelijkheden. We hebben daarmee goede ervaringen. Dus wil je geen reistijd hebben, boek een online-coachingsessie. 

Neem gerust contact op

Wij zijn er voor jou en voor jullie. Hebben luisterende oren en alle ruimte voor jouw vraag. Stuur ons een bericht of bel ons.