Individuele BEHANDELING BASIS GGZ

KORTDUREND EN KLACHTGERICHT

De grens tussen het zelf kunnen en hulp nodig hebben, is alleen door jouzelf te bepalen. Een algemene richtlijn is dat wanneer de problemen of negatieve gevoelens dusdanig belemmeren in het dagelijks leven, en zorgen voor psychische belasting, het een goed idee is hulp te aanvaarden.

EMDR

Het verhaal van je geheugen. Eye movement desensitization and reprocessing is een, meestal kortdurende, behandelmethode die met name toegepast wordt bij mensen met een trauma. Een essentieel element is het telkens wisselen van de aandacht van links naar rechts met oogbewegingen. Soms worden ook links-rechts geluiden via een koptelefoon toegepast of links-rechts aanrakingen op de knieën (‘tappen’). EMDR wordt vaak toegepast om de vastgelopen verwerking van ervaringen weer op gang te helpen. Vooral bij PTTS klachten. Uit systematische reviews blijkt dat de werkzaamheid van EMDR inmiddels voldoende vaststaat.

Schematherapie

Gedrag is hardnekkig. Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherpaie. Het helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op de patronen en je dagelijks leven worden onderzocht. Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen. Je leert opkomen voor jezelf. Hiermee veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens. Het motto: wat gezien wordt, mag helen.

Cognitieve therapie

Verander je denken. Cognitieve therapie is een therapievorm die ervan uitgaat dat onze gedachtes en overtuigingen onze stemming, en daarmee ons gedrag, beïnvloeden. Door de cognities te veranderen, veranderen we de daaraan gekoppelde emoties. En dat heeft effect op hoe we handelen. Bij CGT wordt vaak gebruikt gemaakt van een G-schema. Een schema waarmee je bepaalde gedachten en gevoelens op een gestructureerde manier kunt onderzoeken. Je kunt hiermee oefenen en je meer bewust worden. CGT is effectief bij vele soorten klachten.

Systeemtherapie

Betekenisvolle context. Systheemtherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de nadruk ligt op onderlinge relaties. Klachten worden gezien als een symptoom in de grotere context. Het is gebruikelijk om het gezin en/of partner te betrekken. Om met elkaar te ontdekken welke patronen en daarbij horend gedrag, de klachten in standhouden. Het uiteindelijke doel is het doen verminderen/verdwijnen van de klachten. Dit wordt bereikt doordat mensen zich ten opzichte van elkaar anders gaan gedragen, met elkaar omgaan, anders op elkaar reageren en/of doordat men een andere visie krijgt op de problemen, op zichzelf en op de relaties met anderen.

Goed om te weten

Geen contracten

Tot 2018 sloten wij contracten met alle zorgverzekeraars. Veel geregel en nog meer voorwaarden. Wij wilden echter dat onze clienten geen financiële druk voelden terwijl ze hulp vroegen. We hebben onze zienswijze bijgesteld; we besteden nu onze kostbare tijd vooral aan in contact zijn met jou. En dit betekent ook minder wachttijd. En jouw privacy is geborgd. Lees meer op www.contractvrijezorg.nl

Heldere communicatie

Geen contracten, wel een factuur. Wij communiceren hierover met openheid. Wat je financieel kunt verwachten en wat niet niet: wat dien je zelf te betalen en wat kun je achteraf toch nog declareren bij je zorgverzekeraar. Én we communiceren altijd wat er dan naar de verzekeraar gaat aan informatie. We willen namelijk niet dat je, op wat voor manier dan ook, voor onvoorziene verassingen komt te staan.

Financiële Info

We hebben dan wel geen contracten meer, het is nog steeds mogelijk een gedeelte van je voorgeschoten facturen vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar. Aan het einde van het traject ontvang je een verzamelfactuur met daarop de informatie (altijd van tevoren met jou doorgenomen) vereist is door de verzekeraars. Je krijgt dan +/- 70 procent van het totaalbedrag vergoed. Bij een restitutiepolis is de vergoeding 100 procent.

Verwijsbrief

Om in aanmerking te komen voor vergoeding via de zorgverzekering, is het noodzakelijk dat je een verwijzing hebt van je huisarts. Om voor jezelf helder te hebben of je in aanmerking komt voor deze verwijsbrief – en daarmee voor de Basis GGZ – kun je hier een voorbeeld van een verwijsbrief, downloaden.

Tarief Basis GGZ

Het tarief is momenteel (2020) Euro 110,27. Deze dien je eerst zelf voor te schieten. Aan het einde van het traject ontvang je dan een verzamelnota welke naar jouw zorgverzekering kan.

Intake

45 minuten

Face to face contact

60 minuten

E-mail contact

Voor vragen en opmerkingen

Tussentijdse evaluaties

Zodat we allebei nog hetzelfde spoor bewanelden. En teurgkijken naar wat jij al bereikt hebt.

Verzamelfactuur 

Aan het einde van het traject krijg je een verzamelfactuur die je naar je zorgverzekeraar kunt sturen. Zie hiervoor ook www.contractvrijezorg.nl

Maak een afspraak

Wij weten als geen ander dat veranderen niet makkelijk is. Dat we ons soms comfortabeler voelen bij de veiligheid van het vertrouwde dan het ongemak van verandering. Wij kunnen echter garanderen dat het de moeite waard is om in actie te komen. De plek van het vertrouwde te verruilen voor de onzekerheid van in het beweging komen. En uiteindelijk wordt elke verandering weer vertrouwd. Wij begeleiden jou en jullie daar graag bij! dit werk met hart en toewijding. En op deze manier staan wij jou en jullie ook te woord. Neem gerust contact met ons op

Online coaching

Online coaching hoort eveneens tot de mogelijkheden. We hebben daarmee goede ervaringen. Dus wil je geen reistijd hebben, boek een online-coachingsessie. 

Neem gerust contact op

Wij zijn er voor jou en voor jullie. Hebben luisterende oren en alle ruimte voor jouw vraag. Stuur ons een bericht of bel ons.