Organisatie

 

Als de wind van verandering waait, bouwen sommigen muren en anderen windmolens.  Chinees gezegde

 

Binnen elke succesvolle organisatie treft men succesvolle relaties aan. Écht leiderschap is jezelf ten dienste stellen van anderen. Hen te horen, te zien en werkelijk te verstaan… Wij leiden in het volgen.

Wie aanraakt, wordt aangeraakt. Er zijn altijd genoeg redenen om het niet allemaal zelf te willen doen. Of het nu je loopbaan, de teamsamenwerking of organisatieprocessen betreft! Wij ondersteunen heel graag bij dergelijke trajecten. Maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Niets is zo blijvend als verandering

BEZIELD ONTWIKKELEN - met hart en toewijding

Bezield ontwikkelen is meer dan loopbaancoaching. In een traject bezield ontwikkelen staan we stil bij waar je vandaan komt, welke kernovertuigingen je elke dag mee de werkvloer opneemt en welke helpend en storend zijn. Verder gaan we uitgebreid in op je kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten in je dagelijkse werkzaamheden. Het doel van het ontwikkelings traject is dat je antwoord hebt op de waarom, de hoe en de wat ten aanzien van je loopbaan. Op basis daarvan kun je keuzes maken. Wij geven de kaders, jij bepaalt het tempo, de frequentie én de inhoud.

PROCESBEGELEIDING - samenwerken is relatiewerken

Wij zien een organisatie als een dynamisch gerelateerd systeem, waarbij mensen en acties zowel intern als extern verbonden zijn. Vanuit R A A K zijn wij erop gericht de samenwerking van het systeem te optimaliseren, door haar focus te richten op onderliggende relaties; hoe verhoudt men zich tot elkaar. En dit proces te faciliteren. In de procesbegeleiding maken we gebruik van principes uit de systeemleer en Appreciate Inquiry (AI) en het oplossingsgericht werken. Daarnaast zijn de vormen die we gebruiken creatief en verbindend.

SUPERVISIE EN INTERVISIE - ontwikkelen is bij (jezelf) blijven

Ons motto ten aanzien van werken is; ‘hoe beter je zicht hebt op wat je te doen hebt in je werk én hoe je je daarbij voelt, des te meer energie houd je over aan het einde van de dag.’ Wij hebben veel ervaring met het geven van intervisie en supervisie. Het helpt mensen beter zicht te krijgen op contexten, hun eigen positionering in de werkcontext én antwoorden te krijgen op vragen. Daarnaast zorgt intervisie ervoor dat je, door middel van intercollegiaal overleg, elkaar kunt steunen. Wij faciliteren supervisie en intervisie vanuit methodische kaders.

RELATIONEEL LEIDERSCHAP - weten is doen

Inhoud heeft vruchtbare grond nodig en daarmee is bewust leiding geven op de relatie zo belangrijk in het leiderschap. Iemand die denkt vanuit de relatie met de ander. Begrijp ik haar goed? Wat heeft hij nodig om deze werkdruk aan te kunnen? Een relationeel leider is iemand die snapt en aanvoel hoe je invloed, teamsamenwerking, productiviteit kunt vergroten en behouden via het inzetten van relationele waarden. Een relationeel leider is iemand met een groot reflectief vermogen, heeft commitment naar alle teamleden en heeft oog voor een prettig werkklimaat.

Intervisie

Intervisie is een vorm procesbegeleiding met collegae onderling. Op gestructureerde wijze bespreken we met elkaar knelpunten uit de praktijk. Wij hanteren verschillende intervisiemethodes, afhankelijk van de vraag.

Verbinding maakt duurzaamheid

DE RELATIONELE ORGANISATIE - een organisatie is zo helder als diens relaties

Een organisatie is niets. Het is een lege huls met een naam. Een organisatie krijgt pas een gezicht als er mensen mee geassocieerd worden. Als we aan Apple denken, denken we aan Steve Jobs. En eigenlijk geldt dat voor elke organisatie. Het is dus voor ons onwaarschijnlijk dat organisaties geen focus hebben op hun mensen. De mensen die de organisatie dragen. Hoe beter de onderlinge relaties, des te sterker de verbindingen, des te loyaler mensen zijn aan de organisaties. Des te meer waarde zij inbrengen. Tamelijk simpele optelsom. Toch?

GEEF MENSEN HET VERTROUWEN - fouten maken is leerzaam

Het is een misvatting te veronderstellen dat fouten maken in de organisatie context, niet mag. Sterker nog; graag zelfs. Het zijn die pijnlijke momenten waar mensen binnen de organisatie, het meest van leren. Fouten maken zet aan tot onderzoeken, tot flexibiliteit én tot het vermogen zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Een organisatie waarin fouten maken taboe is, is rigide en laat mensen op hun tenen lopen. Met alle gevolgen van dien. In fouten maken leert de mens in de organisatie zich verhouden tot zichzelf binnen deze context.

INVESTEER IN JE MENSEN - geven is het nieuwe nemen

Een goede leider, doet met regelmaat stortingen op de relationele bankrekening. Dat kan een compliment zijn, een uiting van waardering, een borrel na het werk én deze leider stelt een opleidingsbudget beschikbaar aan werknemers. Al dat geven loont: een tevreden werknemer is een werknemer die zich commiteert, net dat beetje extra geeft als het wenselijk is en bijdraagt aan het grotere geheel.

Waar staan wij voor?

 

Onze kernwaarden zijn het kompas waarop wij varen. Het houdt ons op koers en geeft ons houvast over de bejegening ten opzichte van mensen en binnen de context van ons werk. Onze kernwaarden bieden ons de mogelijkehid onzelf en elkaar te evalueren. Doen we wat we beogen en is dit in ons gedrag en in de klwatieit van ons werk, twerug te zien. Uiteraard staan de open om hierop feedback te krijgen.

We zijn betrouwbaar

We doen wart we zeggen en zeggen wat we doen. Voor ons is dit een belangrijk uitgangspunt. Jij en jullie hebben het recht om vanuit een open en eerlijke houding door ons bejegend te worden.

We waarderen verschillen

We streven in de samenwerking, zowel intern als extern, tot synergie te komen. Dat wil zeggen dat we de verschillen onderling juist gebruiken om tot creatieve en inspirerende samenhang te komen.

We leveren kwaliteit

We hebben slechts bestaansrecht als de mensen die ons hun vertrouwen geven, ook de kwaliteit krijgen die we toezeggen. Wij spenderen veel tijd en aandacht aan onze eigen ontwikkeling. Dit komt iedereen ten goede.

We voeren het dialoog vanuit openheid

Voor ons betekent openheid dat jij en jullie weten waar je aan toe bent. We stemmen af, overleggen, bevragen en, indien wenselijk, geven we ongevraagd advies. Altijd zorgvuldig en vanuit de intentie constructief en eerlijk te zijn.

Maak een afspraak

Wij weten als geen ander dat veranderen niet makkelijk is. Dat we ons soms comfortabeler voelen bij de veiligheid van het vertrouwde dan het ongemak van verandering. Wij kunnen echter garanderen dat het de moeite waard is om in actie te komen. De plek van het vertrouwde te verruilen voor de onzekerheid van in het beweging komen. En uiteindelijk wordt elke verandering weer vertrouwd. Wij begeleiden jou en jullie daar graag bij! dit werk met hart en toewijding. En op deze manier staan wij jou en jullie ook te woord. Neem gerust contact met ons op.

Online coaching

Online coaching hoort eveneens tot de mogelijkheden. We hebben daarmee goede ervaringen. Dus wil je geen reistijd hebben, boek een online-coachingsessie. 

Neem gerust contact op

Wij zijn er voor jou en voor jullie. Hebben luisterende oren en alle ruimte voor jouw vraag. Stuur ons een bericht of bel ons.